Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Δεν χρηματοδοτείται από το υπουργείο Παιδείας η αποκατάσταση φθοράς ιερών ορθοδόξων ναών.Ενδιαφέρον υπάρχει μόνο για τα τζαμιά.

Από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, δεν παρέχεται η δυνατότητα χρηματοδότησης αποκατάστασης φθοράς ιερών ναών, διευκρινίζει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, με έγγραφό της που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αλέκου Χρυσανθακόπουλου, για την αποκατάσταση εκκλησιών της Δυτικής Αχαϊας που είχαν πληγεί από τον τελευταίο σεισμό.
Οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν τη δυνατότητα να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις για τη μελέτη και εκτέλεση έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή από προγράμματα και πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και διά μέσου της διενέργειας εράνων, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου «περί Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος», αναφέρει στην απάντησή της η κ. Διαμαντοπούλου.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ είχε απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο, ζητώντας να ενημερωθεί και για την αποκατάσταση σχολείων από τον σεισμό. Όπως, όμως, σπεύδει να ενημερώσει η υπουργός Παιδείας, η εποπτεία του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων έχει μεταφερθεί πλέον στο υπουργείο Υποδομών.