Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ισραήλ: Το μοναδικό κράτος στον κόσμο με μεθόδους απόλυτης τυραννίας.

Εκπαιδευμένους σκύλους χρησιμοποιεί η ισραηλινή αστυνομία για να εμποδίσει την παράνομη είσοδο Παλαιστινίων, που τρυπούν το Τείχος που χωρίζει το Ισραήλ από τη Δυτική Όχθη, αναφέρει στρατιωτικό ανακοινωθέν του Ισραήλ.
Ειδικά στον τομέα Ραμαντίν, νότια της Χεβρώνας, «περνούν Παλαιστίνιοι στο Ισραήλ (μέσω κενών στο Τείχος) θέτοντας σε κίνδυνο την καθημερινή ζωή Ισραηλινών πολιτών», υποστηρίζει το ανακοινωθέν.
Ο στρατός του Ισραήλ αποφάσισε «τη χρήση και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, αλλά και μίας στρατιωτικής μονάδας με σκύλους», φροντίζοντας, πάντως, «οι σκύλοι να μην προκαλούν αχρείαστους τραυματισμούς».
«Με τους σκύλους περιορίζουμε τα σωματικά τραύματα και υποκαθιστούμε άλλα μέτρα (ασφάλειας)», αναφέρεται στο εν λόγω στρατιωτικό ανακοινωθέν.
Όμως, την εκδοχή αυτή δεν αποδέχεται η παλαιστινιακή πλευρά ούτε η ισραηλινή οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα B'Tselem. Παλαιστίνιοι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα σκυλιά κάνουν λόγο για «σοβαρούς τραυματισμούς, υπό την εποπτεία των ισραηλινών στρατιωτών».

Η οργάνωση αυτή έστειλε πρόσφατα επιστολή στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις υπογραμμίζοντας σειρά περιστατικών κατά τα οποία «οι σκύλοι δεν υπάκουσαν στις εντολές των χειριστών τους να σταματήσουν» και «δέχθηκαν ηλεκτροσόκ» από στρατιώτες.

newsbomb.gr