Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Μας έκαναν, πάλι, υπερήφανους οι Ένοπλες Δυνάμεις .


Yπάρχουν κάποιοι σε αυτή την χώρα που μας κάνουν ακόμα υπερήφανους: Οι Ένοπλες Δυνάμεις! Τα αγέρωχα στρατιωτικά τμήματα παρέλαυναν λίγο πριν από τις 12.00 μπροστά από τη Βουλή και σείστηκε ο τόπος από την δύναμη και τον επαγγελματισμό που απέπνεαν.  
Ο εορτασμός της επετείου για τα 190 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης γίνεται σε μία στιγμή που η ηγεσία της χώρας παραδέχεται δημοσίως, εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας (ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλος στην συνέντευξή του την περασμένη Τρίτη ήταν ο μοναδικός από τη νυν κυβέρνηση που διαχώρισε σαφώς την θέση του από αυτή την άποψη) και σίγουρα χρειάζονται εκδηλώσεις τέτοιες που να στέλνουν μηνύματα προς τα έξω ότι αυτή είναι η άποψη κάποιων προσκηνυμένων και όχι της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.
Προσκηνυμένοι υπήρχαν πάντα. Και το 1821 και το 1941-44. Αλλά ποτέ δεν εμπόδισαν την ελληνική ψυχή να αναστήσει το Έθνος.
Με το πέρας της παρέλασης και σε αντιπαράθεση με το πάθος των πολιτών για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ οι πολιτικοί έκαναν δηλώσεις στα κανάλια, εκατοντάδες άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο φώναξαν συνθήματα εναντίον τους. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Γ.Καρατζαφέρης, ο κ.Ε.Μεϊμαράκης και ο κ.Θ.Πάγκαλος, ο οποίος ήταν και ο βασικός στόχος των συγκεντρωμένων.
Συγκεκριμένα, πολλοί από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος άρχισαν να φωνάζουν «Κλέφτες», «Κοπρίτες», «Προδότες», «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» και άλλα πολλά συνθήματα, την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να επιβάλλουν την τάξη και να μην αφήσουν κανένα να σπάσει τον κλοιό ώστε να κατευθυνθεί προς το μέρος των πολιτικών. Την παρέλαση παρακολούθησαν από τις εξέδρες που στήθηκαν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μπροστά στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, υπουργοί και πολιτικοί όλων των παρατάξεων, καθώς και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας.Λίγο μετά τις 10:15 ολοκληρώθηκε η δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με αφορμή τη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr