Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Θράκη: ο ΓΑΠ σπέρνει ανέμους, η Ελλάδα θερίζει θύελλες...

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια, μια "πολυπολιτισμική" επιλογή του Γ. Παπανδρέου στη Θράκη αποδεικνύεται Δούρειος Ίππος της Άγκυρας.Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2009, Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει τη Δημαρχία Κομοτηνής στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, επικεφαλής ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού με τίτλο "Πρώτο Βήμα για την Ισότητα".
Κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της αποκάλεσε τη μουσουλμανική μειονότητα "τουρκική" και ήταν πλαισιωμένη από γνωστούς "αγωγούς" τουρκικής επιρροής στη μειονότητα, όπως ο «ψευτομουφτής» Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερήφ, ο «ψευτομουφτής» Ξάνθης και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής, Αχμέτ Μετέ, ο πρόεδρος της «Ένωσης Τούρκων Δασκάλων», Σαμήτ Οραμάν, κ.ά.
Η κ. Μουσταφάογλου, που είναι νομαρχιακή σύμβουλος Ροδόπης, είχε επιλεγεί από τον Γ. Παπανδρέου ως υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2009, σε μια από εκείνες τις κινήσεις, με τις οποίες ο Γ. Παπανδρέου προσπαθεί να δώσει "πολυπολιτισμική" χροιά στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του.