Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ 140ος ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ Α΄ ΔΙΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ

Δημοσιεύουμε σήμερα βαρυσήμαντο διάγγελμα της Α.Θ.Μ. του εγκλείστου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίου Α΄ που απευθύνεται στους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, τους Πολιτικούς και Δικαστικούς Ηγέτες και στον κάθε καλοπροαίρετο χριστιανό.



 
Εξ' όσων γνωρίζουμε το ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ θα επιδοθεί από τους δικηγόρους του κ. Ειρηναίου στους παραλήπτες του εντός των επομένων ημερών. Μετά το σημερινό διάγγελμα γίνεται πλέον αντιληπτό πως η σιωπή αποτελεί συνενοχή και συγκάληψη. Όταν ένας - οποιοσδήποτε άνθρωπος - πόσο μάλλον ένας ηγέτης μιας ιστορικής και τόσο σημαντικής για την ανθρωπότητα Εκκλησίας, της Εκκλησίας δηλαδή που ίδρυσε ο Ιησούς Χριστός, προσφέρει την δυνατότητα στις δικαστικές αρχές να διερευνήσουν τις συνθήκες της απομάκρυνσής του από τον θρόνο τον οποίο κατέχει νομίμως και κανονικώς, προσκαλώντας τους να ανοίξουν όλους τους τραπεζικούς του λογαριασμούς καθώς και αυτούς των συγγενικών του προσώπων, (σε εποχές που άλλοι κάνουν τα πάντα για να το αποφύγουν..!), προκειμένου να αποδειχτεί αυτό που κραυγάζει επί 5 χρόνια ότι δηλαδή ΟΥΔΕΝ ΜΕΜΠΤΟΝ ΕΠΡΑΞΕ, γεγονός που άλλωστε έχει επιβεβαιώσει και το πόρισμα της Εθνικής Παλαιστινιακής Αρχής, τότε καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της επείγουσας διερεύνησης των όσων καταγγέλλει.



Εμείς από σήμερα και για 3 ημέρες ως ελάχιστη συμβολή στην αλήθεια και την προσπάθεια διερεύνησής της δεν θα αναρτήσουμε τίποτε άλλο στο ιστολόγιό μας.

Ευχόμαστε στον μαρτυρικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο όπως ο Κύριος να του χαρίσει υπομονή και ελπίδα. Η δικαίωση έρχεται.

Διαβάστε εδώ το χρονικό της εκλογής και των όσων ακολούθησαν από το 2001 έως σήμερα στο Παλαίφατο Πατριαρχείο της Αγίας Ιερουσαλήμ:




 ΠΗΓΗ