Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ένα τουρκικό σχολείο θα γίνει όλη η Αλβανία

Αλβανία: Ιδρύεται ισλαμικό Πανεπιστήμιο στα Τίρανα - Επιτακτική η λειτουργία τους, καθώς πολλοί νέοι ακολουθούν το "σκληρό Ισλάμ", σχολιάζουν οι τοπικές εφημερίδες .Με δύο σχολές θα λειτουργήσει αρχικά το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο στην Αλβανία, στην ίδρυση του οποίου σκοπεύει να προχωρήσει, όπως έγινε γνωστό πριν από μερικές ημέρες, η μουσουλμανική κοινότητα της χώρας.
Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα "Πανοράμα" των Τιράνων, επικαλούμενη πηγές της κοινότητας, το πανεπιστήμιο θα έχει αρχικά δύο σχολές: την Ισλαμική Θεολογική Σχολή και τη Φιλολογική Σχολή.
Η πρώτη θα έχει δύο τμήματα, των Θεμελιωδών Ισλαμικών Επιστημών και των Κοινωνικών Ισλαμικών Επιστημών και η δεύτερη επίσης δύο, αυτά της Αραβικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και της Τουρκικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.
Στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο θα λειτουργούν και δύο ερευνητικά κέντρα: το Κέντρο Διαθρησκευτικού Διαλόγου και το Κέντρο Αλβανολογίας.
Τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο θα παραδίδονται στην αραβική, την τουρκική και την αλβανική γλώσσα, ενώ θα γίνονται και εντατικά μαθήματα διδασκαλίας της αγγλικής ως ξένης γλώσσας.

Η λειτουργία ενός Ισλαμικού Πανεπιστημίου στην Αλβανία κρίθηκε επιτακτική, προκειμένου να φραξει ο δρόμος στην παρακολούθηση θεολογικών σχολών, από νέους Αλβανούς, σε αραβικές χώρες, που ακολουθούν το "σκληρό" Ισλάμ, σχολιάζουν τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

ΠΗΓΗ