Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Ο κ. Ερντογκάν έρχεται στην Ελλάδα!

Καλό μήνα καί καλό καλοκαίρι, αγαπητοί φίλοι.
_____Ο κ. Ερντογκάν έρχεται στην Ελλάδα! Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, όπου ο πονοκέφαλος της οικονομικής κρίσεως θα είναι στο κορύφωμά του και θα πονοκεφαλιάζει όλους τους Έλληνες! Έρχεται επισήμως στην Ελλάδα! Το γεγονός, ότι είναι κουμπάρος του τέως Πρωθυπουργού κ. Κωνστ. Καραμανλή καμμιά εγγύηση δεν μας παρέχει.
_____Έχουμε την κακή σκέψη, ότι έρχεται αυτήν ακριβώς την ώρα της αναμπουμπούλας, επειδή κάτι θέλει να πάρει! "Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται" λέγει μια παροιμία. Τις κακές σκέψεις μας τις έχουμε αποτυπώσει στο προηγούμενο σημείωμά μας (post).
______Με αφορμή τις ανησυχίες, τις οποίες διετύπωσε στη Βουλή χθές μόλις ο κ. Καρατζαφέρης, ο Πρωθυπουργός κ. Γεώργ. Παπανδρέου έδωσε τη διαβεβαίωση, ότι ΔΕΝ πρόκειται να συζητηθούν εθνικά ζητήματα. Αλλά μήπως θα μπορούσε να δηλώσει κάτι διαφορετικό; Οι πολιτικοί έμαθαν πιά τον 'Ελληνα νά σκέπτεται ανάστροφα.
 Το ΝΑΙ των Πολιτικών Ηγετών, νά το εκλαμβάνουν ως ΟΧΙ! Καί το ΟΧΙ των Πολιτικών Αρχηγών, να το εισπράττουν ως ΝΑΙ!
_____Θυμηθήτε τίς διαβεβαιώσεις του τέως Πρωθυπουργού κ. Σημίτη για το Χρηματιστήριο. "Αγοράστε μετοχές, αγοράστε ομόλογα, έλεγε. Το Χρηματιστήριο σημειώνει λαμπρή άνοδο. Δεν πρέπει νά έχετε ανησυχίες!" Το αποτέλεσμα ήλθε έπειτα από λίγο. Από τις 6.000 μονάδες, πού ήταν τότε ο δείκτης του Χρηματιστηρίου, έπεσε στις 3.000 για να φθάσει ακόμη και στις 2.000 μονάδες. Τα ασφαλιστικά Ταμεία, οι ΔΕΚΟ κλπ έχασαν τα αποθεματικά τους! Αλλά και πολλοί Έλληνες έχασαν την περιουσία τους!
______Ας πάμε ένα βήμα πιό πίσω, τότε δηλ. που είχαμε τη δραχμή. Κάποια στιγμή κυκλοφορούσαν φήμες, ότι η δραχμή πρόκειται να υποτιμηθή. Οπότε ο εκάστοτε Πρωθυπουργός προέβαινε σε δηλώσεις, για να διαψεύσει τις φήμες. Αλλά μιά ή δυό ημέρες αργότερα, συνήθως το βράδυ του Σαββάτου η Κυβέρνηση προέβαινε σε ανακοίνωση, ότι η δραχμή υποτιμήθηκε!
_______Θυμηθήτε και τις περιπτώσεις για επικείμενο Κυβερνητικό Ανασχημα- τισμό. Συνήθως κάθε φορά που διαψεύδεται κάποιος ανασχηματισμός της Κυβερνήσεως, η "διάψευσις" αποτελεί επιβεβαίωση του ανασχηματισμού, ο οποίος τελικά πραγματοποιείται.
______Ας έλθουμε τώρα και στον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου. Προεκλογικά μάς έλεγε, ότι "τα χρήματα υπάρχουν!". Τώρα πιά ξεύρουμε, ότι στο Ταμείο του Κράτους τότε ΔΕΝ υπήρχε ούτε "σάλιο". Απ΄τήν άλλη πλευρά και ο τότε Πρωθυπουργός κ. Κωνστ. Καραμανλής εγνώριζε, ότι η Χώρα οδηγείται σε πτώχευση! Και όμως δεν μας είπε λέξη. Ούτε όμως και τον πολιτικό του αντίπαλο κ. Παπανδρέου τόλμησε να διαψεύσει, λέγοντάς του "τα χρήματα ΔΕΝ υπάρχουν".
______'Οταν λοιπόν σήμερα ακούω για "κόκκινες γραμμές" κλπ. αυτό και μόνο το γεγονός με βάζει σε ανησυχίες, ότι κάτι μαγειρεύεται. Το δάνειο των 120 δισ ευρώ, που πρόκειται να πάρουμε, το Δ.Ν.Τ. κλπ. είναι η αγχόνη, στην οποία θα κρεμασθούν εθνικά συμφέροντα. Επίσης τα "πήγαινε-έλα" στην Αμερική τόσο του κ. Πρωθυπουργού, όσο καί του Υπουργού Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου κάτι μας λένε....Εκεί φαίνεται νά στήθηκε το σκηνικό! Μακάρι όλα αυτά να είναι φαντασιώσεις μου.

______'Οταν λοιπόν ο εκάστοτε Πρωθυπουργός μας, όποιος κι αν είναι, της όποιας πολιτικής παρατάξεως, λέγει κάτι, με το οποίο προσπαθεί νά διαψεύση φήμες ή ανησυχίες, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εννοήσουμε το αντίθετο. Άρα η επίσκεψη του κ. Ερρντογκάν σημαίνει ότι ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ και εθνικά θέματα!

______Με το υποθετικό αυτό δεδομένο σας παρουσιάζουμε εδώ ένα ακόμη ζήτημα, που θα μπορούσε να συζητηθή με τον Πρόεδρο της Τουρκίας. Πρόκειται για μια φρικτή απεικόνιση, που υπάρχει στο Μουσείο Κεμάλ Ατατούρκ. Θα την διαβάσετε παρακάτω.

_____Αλλά κάποιος, ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος, θα μπορούσε να μας διατυπώσει την αντίρρηση. "Τι λέτε, Σεβασμιώτατε; Άν ο κ. Παπανδρέου τολμούσε να είπει στον κ. Ερντογκάν "βγάλε τον πίνακα αυτό, που απεικονίζει ένα 'Ελληνα στρατιώτη να λογχίζει με την λόγχη του στην κοιλά της μια έγγυο Τουρκάλα γυναίκα" τότε και ο κ. Ερντογκάν θα μπορούσε να είπει στον 'Ελληνα Πρωθυπουργό: "βάλε εσύ πρώτος και πάλι στη θέση του τόν Πίνακα του Θ. Βρυζάκη, που υπήρχε στο Γραφείο του εκάστοτε Πρωθυπουργού, τον οποίον εσύ εξαφάνισες και τότε κι εγώ θα απομακρύνω τον πίνακα του Μουσείου Κεμάλ που σας ενοχλεί". Ο Πίνακας του Βρυζάκη απεικονίζει τήν Ελλάδα σαν μια γυναίκα, την Ελευθερία, να ευχαριστεί τους Ευεργέτες της. Τον πίνακα αυτό ο κ. Παπανδρέου έσπευσε να εξαφανίσει από το Γραφείο του.
 
_____Τελικά, 'Ελληνες αδελφοί, αναμείνατε στο ακουστικό σας. Οι εξελίξεις θα φανερώσουν ποιός λέγει την αλήθεια καί ποιός υπηρετεί το ψέμμα. Η παρακάτω είδηση αναρτήθηκε στο "troktiko.blogspot. com"


+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Σάββατον, 1η Μαΐου 2010
 
mkka.blogspot.com