Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ – ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!!!

Πέντε χρόνια μετά την παράνομη αλλαξοπατριαρχία στα Ιεροσόλυμα σημαντικά έγγραφα άρχισαν να διαρρέουν από την Αρχιγραμματεία του Πατριαρχείου και τα οποία ρίχνουν φώς στο παρασκήνιο που προηγήθηκε της «αστικής» αναγνώρισης του κ. Θεόφιλου από το Ισραήλ, όρο που εισήγαγε για πρώτη φορά ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Κασσίμης. Ένα από τα ντοκουμέντα που αποκλειστικά προβάλλουμε σήμερα έχει τον τίτλο «ΠΡΑΚΤΙΚΟΝ» και είναι μια συμφωνία μεταξύ του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ώστε να υπαχθούν υπό την δικαιοδοσία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής οι Ιορδανικές και Παλαιστινιακές Εκκλησίες των Ιεροσολύμων στις ΗΠΑ.
Τα επίσημα έγγραφα (τέσσερις σελίδες) υπογράφτηκαν στις 28 Φεβρουαρίου 2007 και είναι το αποτέλεσμα των συνομιλιών που είχαν για το ζήτημα της ποιμαντικής μέριμνας του κλήρου και των ενοριών του Αραβόφωνου ποίμνιου το πέραν του Ατλαντικού οι κ.κ. Βαρθολομαίος και Θεόφιλος ήδη από τις 26 Μαιου 2006.


Γιατί ο κ. Θεόφιλος εξωθεί το αραβόφωνο ποίμνιο να ενσωματωθεί σε άλλες Εκκλησίες; Η καταγγελία του Μαρουάν Τουμπάσι, επικεφαλής αντιπροσωπείας των Αράβων ορθοδόξων της Παλαιστίνης, που ήρθε τον Ιανουάριο στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθεί στον υφυπουργό κ. Κουβέλη για την τρέχουσα ηγεσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, είναι συγκλονιστική:
«Οι Ορθόδοξοι ήταν πριν από 30 χρόνια το 17% των Παλαιστινίων και τώρα είναι το 1,5%»! Με βάση τη συγκεκριμένη, επίσημη διαπίστωση, η συνεχής συρρίκνωση του αριθμού των Αράβων ορθοδόξων δεν θα έπρεπε να απασχολήσει τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας για το που οδηγούν τάχα μου οι «ακρίτες του ελληνισμού» την αρχαιότερη ορθόδοξη Εκλησία στους Αγίους Τόπους, ενόσω εμείς τα κορόϊδα σε τέτοιες εποχές τα ακουμπάμε κανονικά μέσω του υπουργείου Εξωτερικών για να περνάνε μπέικα εκεί κάτω;