Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Την 'πάτησαν οι Εβραίοι', αποκαλύφθηκε η προβοκατόρικη ενέργεια της συναγωγής.


Σαφείς υπαινιγμούς ότι ο εμπρησμός της συναγωγής στα Χανιά ήταν προβοκατόρικη πράξη διατύπωσε χθες από τη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος.
Συμφώνησε επί της ουσίας με τον Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος κατά την ανάπτυξη επίκαιρης ερώτησής του έκανε λόγο για προβοκάτσια και αναρωτήθηκε «μήπως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα».
«Μήπως κάποιες υπηρεσίες θέλουν να δημιουργήσουν τριγμούς στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ;» ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και πρόσθεσε: «Γνωρίζετε πολύ καλά, ως πρώην υπουργός Εξωτερικών, ότι υπάρχει μια διαφοροποίηση των σχέσεων Τουρκίας και Ισραήλ. Υπάρχει μια διαφοροποίηση και στο τρίγωνο Αγκυρας, Ουάσιγκτον και Ιερουσαλήμ και ενδεχομένως κάποιοι να μην ήθελαν μία άλλη δίοδο προσέγγισης Ελλάδας και Ισραήλ και δημιούργησαν αυτό το έγκλημα».

«Θα συμφωνήσω απόλυτα με το συμπέρασμα του προέδρου του ΛΑΟΣ. Δεν έχω την ελευθερία του λόγου που έχει, γιατί είμαι σε αυτά εδώ τα έδρανα και δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά» είπε με νόημα ο Πάγκαλος.

Αναφέρθηκε εξάλλου στο δημοσίευμα της «Wall Street Journal», «πρόκειται για εφημερίδα του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ» είπε, το οποίο δημιουργεί μερικά ερωτηματικά διότι υπήρξε «σε στιγμές δεινής πάλης της ελληνικής κυβέρνησης για να εξασφαλίσει τους καλύτερους όρους δανεισμού».

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό, ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα έγκλημα που κίνητρό του είναι το φυλετικό και ρατσιστικό μίσος».

http://www.enet.gr/