Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

«Εμείς είμαστε μασόνοι», Απορούμε γιατί πολλά ορθόδοξα blog μετά από μια τέτοια ανακοίνωση του πατέρα Mεταλλινού, αναδημοσιεύουν επιστολές συμβούλων του παιδαγωγικού ινστιτούτου.

Σας υπενθυμίζουμε τι κατάσταση επικρατεί.              «Εμείς είμαστε μασόνοι», είπαν τέσσερα μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό κατά τη διάρκεια της συγγραφής -μαζί με τον καθηγητή Β. Φίλια- του βιβλίου των Θρησκευτικών της Α’ Λυκείου. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο πατέρας Μετάλλινος στην Ημερίδα των Θεολόγων στη Λευκάδα πριν από μερικούς μήνες, και καλό θα είναι τώρα που ο νέος υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος ξεκινάει «από το μηδέν» να το έχει υπόψη του και να μας πει εάν αποδέχεται να καθορίζουν οι μασόνοι -με αυτήν τους την ιδιότητα- την ύλη των βιβλίων μας.Όπως είπε o π. Γ. Μεταλληνός στο μπλογκ Thriskeftika, «ένα βασικό μειονέκτημα του εκπαιδευτικού έργου είναι τα Αναλυτικά Προγράμματα που συντάσσονται στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

 Μας δίνουν μετά καλούπια και λένε σε μας τους συγγραφείς να ρίξουμε υλικό μέσα στα συγκεκριμένα καλούπια. Σε μένα λοιπόν και στον κ. Φίλια ανατέθηκε η συγγραφή του βιβλίου της Α΄ Λυκείου. Έπρεπε να γράψουμε και για τη θέση της Εκκλησίας απέναντι σε άλλα θρησκεύματα. Πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο οι μασόνοι και οι χιλιαστές μάς έκαναν αγωγές. Ζητήσαμε ακρόαση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.). Όταν πήγαμε να τους συναντήσουμε, 4 μέλη του Π.Ι. (η μία ήταν γυναίκα), όχι θεολόγοι, μας είπαν ευθαρσώς: «Εμείς είμαστε μασόνοι». Ο πρόεδρος του Π.Ι. ήρθε σε δύσκολη θέση, αλλά εγώ τους είπα «Αυτό με χαροποιεί», γιατί ξέραμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Τελικά γράψαμε τις ενότητες αναφέροντας αρχικά τη διδασκαλία των μασόνων και των χιλιαστών και μετά τις εγκυκλίους της Εκκλησίας για τις ομάδες αυτές. Μετά από δυο-τρία χρόνια, μια μέρα μου τηλεφώνησε ο κ. Φίλιας και με ρώτησε αν είχα δει τη νέα ενότητα του βιβλίου της Α΄ Λυκείου. Το βιβλίο είχε αλλαχθεί και έγραφε τελείως διαφορετικά από αυτά που εμείς είχαμε γράψει. Κάποιοι δικοί μας έκαναν αλλαγές χωρίς να το ξέρουμε. Τότε ζητήσαμε την απόσυρση συνολικά του βιβλίου και τη συγγραφή άλλου από άλλους συγγραφείς. Αλλά αυτό δεν έγινε».

Εμείς έχουμε μερικές παρατηρήσεις να κάνουμε:

1. Η ομολογία μελών του Π.Ι. ότι είναι μασόνοι φανερώνει ξεκάθαρα γιατί τα βιβλία αποχριστιανίζονται. Πώς μπορούμε να δεχόμαστε τα νέα βιβλία αδιαμαρτύρητα όταν ξέρουμε με βεβαιότητα ότι ανάμεσα στους υπεύθυνους για το περιεχόμενό τους υπάρχουν μασόνοι; Άλλωστε και ο π. Γεώργιος διερωτήθηκε αν και σήμερα υπάρχουν μασόνοι στο Π.Ι. και θεώρησε πως το γεγονός αυτό μπορεί να μας ερμηνεύσει γιατί το μάθημα των Θρησκευτικών πολεμείται.

2. Η ευθύνη για την αλλαγή της ενότητας για τους χιλιαστές ανήκει στο Π.Ι. Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας αποκαλύψουν οι θεολόγοι του Π.Ι. τον συγγραφέα της νέας ενότητας για τους χιλιαστές. Σε κάθε περίπτωση, είναι αντιδεοντολογικό και άδικο να αποδίδεται η νέα ενότητα στον π. Γεώργιο και τον κ. Φίλια (που τα ονόματά τους αναφέρονται ως συγγραφέων του βιβλίου), ενώ την έχουν γράψει άλλοι. Επίσης, είναι ψευδής η πληροφορία ότι οι συγγραφείς συμφώνησαν δήθεν για τη νέα ενότητα για τους χιλιαστές. Ούτε ενημερώθηκαν για την αλλαγή, ούτε πολύ περισσότερο συμφώνησαν με αυτήν.

3. Η νέα ενότητα για τους χιλιαστές πρέπει να αποσυρθεί και να επανέλθει η παλαιότερη που είχαν γράψει οι συγγραφείς του βιβλίου. Ας τα γνωρίζει αυτά ο κ. Σπηλιωτόπουλος…

Οι παραπάνω πληροφορίες πάρθηκαν από το Παρόν της Κυριακής και με τη φιλική προσφορά της Dimitra888.

Για να έχουμε μια ξεκάθαρη άποψη για το θέμα των Μασόνων και αν αυτοί πρέπει να υπάρχουν μέσα στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, πρέπει να δούμε τί ακριβώς είναι οι Μασόνοι και η Μασονία γενικότερα.. Μέσα λοιπόν από τη σελίδα της Εθνικής Μεγάλης Στοάς βλέπουμε ότι Μασονία ή Ελευθεροτεκτονισμός είναι μια Αδελφότητα και όχι Θρησκεία ή αίρεση που σκοπό έχει τα μέλη της να βελτιωθούν σε πνευματικό επίπεδο και αυτό θα το καταφέρουν μέσα από την αυτογνωσία και την έρευνα.

Το θέμα είναι γιατί οι Μασόνοι προσβλήθηκαν από τις αναφορές του βιβλίου των Θρησκευτικών , αφού όπως λένε και μέσα στην επίσημη σελίδα τους δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε Θρησκεία και κάθε μέλος της Μασονίας μπορεί να λατρεύει όποιον Θεό θέλει. Λένε επίσης ότι για να αποφεύγονται οι αντιπαλότητες δεν θέλουν τα μέλη να αναφέρονται στο Θεό τους με το όνομα του αλλά ως Μεγάλο Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος

Επίσης τι σχέση μπορεί να έχουν οι Μασόνοι με τους Χιλιαστές και γιατί θίχτηκαν τόσο από τις αναφορές στο βιβλίο? Για του λόγου το αληθές δείτε παρακάτω :

«Ο Ελευθεροτεκτονισμός αγκαλιάζει όλα τα άτομα που πιστεύουν στο Θεό. Η πίστη σε έναν Θεό είναι απαραίτητη για να γίνει κανείς Ελευθεροτέκτονας. Ο Ελευθεροτεκτονισμός περιλαμβάνει στις τάξεις του Χριστιανούς, Μουσουλμάνους, Ινδούς, Εβραίους κλπ. και γενικά ανθρώπους που πιστεύουν σε κάθε θρησκεία. Η χρήση της προσωνυμίας «Μεγάλος Αρχιτέκτονας» από τον Ελευθεροτεκτονισμό αποτελεί ύψιστη απόδοση σεβασμού προς τον Θεό που πιστεύει κάθε μέλος του, αποφεύγοντας να προκαλεί θρησκευτικές διαφορές. Σκεφθείτε τι θα μπορούσε να προκληθεί αν σε μία Στοά που αποτελείται από Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Ινδούς αποκαλείτο ο θεός είτε Χριστός είτε Αλλάχ είτε Βούδας. Κατά συνέπεια, άτομα των διαφορετικών θρησκειών δηλώνουν συλλογικά την πίστη τους στον Θεό αποκαλώντας Τον Μεγάλο Αρχιτέκτονα. Η προσωνυμία αυτή συναντάται για πρώτη φορά στο βιβλίο «Τίμαιος» του Πλάτωνα. Επίσης θα πρέπει να τονιστεί κατηγορηματικά ότι δεν επιτρέπονται οι θρησκευτικές συζητήσεις στις στοές.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Τέκτονες και τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας μπορείτε να δείτε την επίσημη σελίδα : Μεγάλη Στοά της Ελλάδας.