Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΤΑΡΤΩΝ UCK ΑΠΟ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΑΛΗΘΕΥΕΙ


Είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στην σφαγή των Σέρβων που διέπραξαν τα σιωνιστικά σχέδια, χωρίς να μας τιμά αυτό σαν Έλληνες από την ιστορία μας.

Η πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας στα Σκόπια απέστειλε σήμερα επιστολή προς την Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της ΠΓΔΜ (MANU) με την οποία ζητά απ' αυτήν να επανορθώσει τις αναφορές, στην πρόσφατα εκδοθείσα εγκυκλοπαίδεια, περί εκπαίδευσης των Αλβανών ανταρτών του UCK από Βρετανούς και Αμερικανούς ειδικούς."Πρόκειται για ανακρίβειες. Δεν υπήρξε καμία εκπαίδευση από τις βρετανικές δυνάμεις. Ζητάμε από τη MANU να επανορθώσει.
Το πώς θα το πράξει είναι δική της δουλειά",δήλωσε σχετικά ο πρέσβης της Μ.Βρετανίας στην ΠΓΔΜ Άντριου Κι.Προηγουμένως και η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια αντέδρασε έντονα για την αναφορά αυτή στην εγκυκλοπαίδεια,που επιμελήθηκε η MANU.Στην εγκυκλοπαίδεια αναφέρεται ότι οι Αλβανοί αντάρτες του UCK στην ΠΓΔΜ, οι οποίοι το 2001 ενεπλάκησαν σε πολύμηνες ένοπλες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ, διεκδικώντας περισσότερα δικαιώματα για τους Αλβανούς της χώρας, εκπαιδεύτηκαν από Αμερικανούς και Βρετανούς ειδικούς."Πρόκεται για ψευδεπίγραφες, αβάσιμες και απαράδεκτες αξιώσεις της MANU.
Εκφράζουμε την βαθειά μας απογοήτευση για τη ΜΑΝU, η οποία επιχείρησε να εμπλέξει τις ΗΠΑ σε γελοίες υποθέσεις",αναφέρθηκε από την πρεσβεία των ΗΠΑ.Η εγκυκλοπαίδεια αυτή προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις τόσο μεταξύ των Αλβανών της ΠΓΔΜ, όσο και στην ίδια την Αλβανία, που καταγγέλλουν ότι στην εγκυκλοπαίδεια περιλαμβάνονται "ιστορικές ανακρίβειες" και "μειωτικοί χαρακτηρισμοί" για τους Αλβανούς της ΠΓΔΜ και ζητούν την απόσυρσή της.iKypros23/09/2009