Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ


Το σχέδιο των εβραίων αποκαλύπτεται με πόντιο Πιλάτο τον π. Βαρθολομαίο, ο όποιος χωρίς το πόρισμα της δικαιοσύνης καθαίρεσε παρανόμως και με συνοπτικές διαδικασίες τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο. Ορίστε τα αποτελέσματα και οι εξελίξεις…..ellinonea
Φωτιά στις σχέσεις του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με τους Παλαιστίνιους και τους Αραβες γενικότερα βάζει ο πατριάρχης Θεόφιλος, πουλώντας και πάλι γη του Πατριαρχείου σε εβραϊκή κατασκευαστική εταιρεία, η οποία προτίθεται να κατασκευάσει εκεί εκατοντάδες (!) διαμερίσματα. Σε μια εποχή όπου η διεθνής κοινότητα πιέζει ασφυκτικά την ακροδεξιά ισραηλινή κυβέρνηση Νετανιάχου να σταματήσει τους παράνομους εποικισμούς αραβικών εδαφών, ο Θεόφιλος προσφέρει κάκιστη υπηρεσία όχι απλά στην Ελλάδα ή στο αραβικό ποίμνιό του, αλλά και στην ίδια την υπόθεση της ειρήνης, πουλώντας πατριαρχική γη ώστε να επεκτείνεται νομότυπα η εβραϊκή κατοχή γης στην Ιερουσαλήμ.
Η αναφορά του θέματος από το παναραβικής εμβέλειας τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα υποδηλώνει τη δικαιολογημένη σημασία που έχει αυτή η πώληση για όλον τον αραβικό κόσμο.Πρόκειται για μια έκταση 71 συνολικά στρεμμάτων, που συμπεριλαμβάνει αγροτεμάχιο 43 στρεμμάτων στην περιοχή Γκιβάτ Χαματός της Ιερουσαλήμ και δύο γειτονικές εκτάσεις 17 και 11 στρεμμάτων αντιστοίχως, τις οποίες ο Πατριάρχης Θεόφιλος πουλάει -τυπικά νοικιάζει για 99 χρόνια, βάσει της ισραηλινής νομοθεσίας- στην εβραϊκή ισραηλινή εταιρεία.Κατά το συμβόλαιο αυτής της αγοραπωλησίας, αντίγραφο του οποίου έχει περιέλθει στην κατοχή του «Εθνους», θα χτιστούν πολλές εκατοντάδες κατοικίες και διαμερίσματα. Ο ακριβής αριθμός τους δεν προσδιορίζεται, καθώς η γη αυτή δεν ανήκει στο σχέδιο πόλης της Ιερουσαλήμ, αλλά η εταιρεία θα κινηθεί για να αλλάξει η χρήση της γης και να επιτραπεί η οικοδόμησή της - και φυσικά είναι αυτονόητο ότι θα το πετύχει.
Το Πατριαρχείο θα πάρει ως αντιπαροχή 100 διαμερίσματα ή κατοικίες συνολικού εμβαδού τουλάχιστον 12.000 τετραγωνικών μέτρων (άρθρο 6.1 του συμβολαίου), ενώ θα εισπράττει και το 20% των καθαρών κερδών, αν η εταιρεία κατορθώσει να πάρει άδεια οικοδόμησης και ξενοδοχείου (άρθρο 6.3).Η έκταση του έργου και η οικοδόμηση εκατοντάδων διαμερισμάτων συνάγεται από τον όρο ότι θα δώσει τα πρώτα 50 διαμερίσματα στο Πατριαρχείο ταυτόχρονα με την πώληση 200 διαμερισμάτων σε αγοραστές (άρθρο 15.2).Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει του άρθρου 4.8 «το Πατριαρχείο ή οι βεβαιωμένοι εκπρόσωποί του είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν κάθε έγγραφο, αίτηση και σχέδιο που έχει προετοιμαστεί από τον ενοικιαστή, ώστε να αλλάξει ο κανονισμός σχεδίου πόλης της ιδιοκτησίας», συνεισφέροντας έτσι στην παραπέρα «τσιμεντοποίηση» της Ιερουσαλήμ.
Οπως είναι προφανές, το ζήτημα δεν είναι αν οι όροι του συμβολαίου είναι συμφέροντες ή όχι για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, αν κάποιοι θα κερδίσουν χρήματα σε προσωπικό επίπεδο για τη συμβολή τους στην επίτευξη αυτής της αγοραπωλησίας ή αν τα 100 διαμερίσματα του Πατριαρχείου θα διατεθούν σε «ημετέρους» της πατριαρχικής πτέρυγας του Θεόφιλου. Αγνοούμε, αλλά και αδιαφορούμε παντελώς αν κάποιοι όροι του συμβολαίου μπορούν να θεωρηθούν οικονομικά επιλήψιμοι ή και σκανδαλώδεις. Δεν μας ενδιαφέρουν οι οικονομικές πτυχές αυτής της συμφωνίας αγοραπωλησίας πατριαρχικών γαιών, οι οποίες δεν αποκλείεται να κρίνονται άριστες από τους κτηματομεσίτες.Εμάς μας ενδιαφέρει μόνο η σοβαρότατη πολιτική διάσταση του ζητήματος αυτού. Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπως έχει γραφτεί πολλές φορές, είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στην πόλη αυτή. Αναλόγως του αν πουλάει ή νοικιάζει γη σε Εβραίους ή Αραβες πολίτες του Ισραήλ, παίζει καθοριστικό ρόλο στη σύνθεση της ιδιοκτησίας στην Ιερουσαλήμ -μια πόλη όπου σε περίπτωση διευθέτησης του Παλαιστινιακού θα κριθεί σπίτι σπίτι και τετράγωνο τετράγωνο η διαίρεσή της σε εβραϊκό και αραβικό τομέα, αναλόγως με το αν κατοικούν Εβραίοι ή Αραβες Ισραηλινοί πολίτες.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Πολιτικό έγκλημα Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι η επικύρωση της επιλογής του Θεόφιλου ως Πατριάρχη Ιεροσολύμων από το Ισραήλ, η οποία καθυστέρησε περίπου δύο χρόνια, θα συνοδευόταν, κατά το σύνηθες, από εκχωρήσεις πατριαρχικής γης σε Εβραίους Ισραηλινούς πολίτες. Ο Θεόφιλος δεν κάνει κάτι διαφορετικό από αυτά που έκαναν οι προκάτοχοί του στον πατριαρχικό θρόνο, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Αυτό όμως δεν αναιρεί ούτε μειώνει τη βαρύτητα του πολιτικού εγκλήματος που διαπράττει ο νυν Πατριάρχης Ιεροσολύμων, πουλώντας γη και έτσι δρώντας εναντίον των Παλαιστινίων και των Αράβων. Δυστυχώς δεν είμαστε βέβαιοι ότι ο νέος υπουργός Εξωτερικών, μετά τις εκλογές, θα θελήσει να πιέσει τον Θεόφιλο να αλλάξει αυτή την επαίσχυντη πολιτική. Tο έγκλημα που διαπράττεται είναι εθνικό .Πηγή ethnos.gr