Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Συνελήφθη ο επικεφαλής των τελετών εξορκισμού στη Θεσσαλονίκη και ο βοηθός του


 

Καταγγελία-σοκ για την αίρεση

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τις τελετές εξορκισμού που πραγματοποιήθηκαν στην οδό Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, μετά από καταγγελίες αλλά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την αίρεση «Εκκλησία των Εθνών», αλλά και την εισαγγελική παρέμβαση, οι αρχές κινητοποιήθηκαν.

Συνελήφθη ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών»

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, σήμερα Σάββατο το μεσημέρι, αστυνομικοί του Α.Τ. Θέρμης μετέβησαν στο πρώην κέντρο διασκέδασης «Νεράιδα», στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς εκεί λειτουργούσε χωρίς άδεια ο υποτιθέμενος χώρος λατρείας.

Εντός του χώρου εντοπίστηκαν 25 πιστοί. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 24χρονο, δεξί χέρι του επικεφαλής της αίρεσης, ο οποίος δήλωσε προσωρινά υπεύθυνος της εγκατάστασης. Λίγη αργότερα ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών», παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη επίσης.


Το δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ

«Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα (27-08-2022) από αστυνομικούς του Α.Τ. Θέρμης δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 38 ετών, αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.


Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 24χρονος, καθώς ως προσωρινά υπεύθυνος, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου.


Ακολούθως, προσήλθε στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη και ο 38χρονος, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Αντιδράσεις για τις τελετές εξορκισμού

Υπενθυμίζεται πως οι τελετές με εξορκισμούς στην Αριστοτέλους προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη. Πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, δύο Κυριακές, μία τον Ιούλιο και μία τον Αύγουστο, στήθηκε υπαίθρια «εκκλησία» με καρέκλες και μία γιγαντοοθόνη στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από άλλες τελετές.

Καταγγελία-σοκ για την αίρεση

«Μου κατέστρεψε την οικογένεια», ισχυρίζεται ένας άνδρας ο οποίος αναγνώρισε την πρώην γυναίκα του σε βίντεο εξορκισμού από την αίρεση που πραγματοποίησε τελετές σε κοινή θέα στη Θεσσαλονίκη.


«Είδα το βίντεο και την αναγνώρισα. Μου λέει δεν είμαστε εμείς», τονίζει ο άνδρας μιλώντας στο Mega, ωστόσο εκείνη μαζί με τα παιδιά της φαίνονται στο βίντεο να… απελευθερώνονται από τα «σκοτεινά πνεύματα».

https://www.iefimerida.gr/ellada/synelifthi-epikefalis-teleton-thessaloniki