Μήνυμα του πρώην Ρώσου προέδρου με παραβολή από την Αποκάλυψη του Ιωάννη δήλωσε για την συνέχιση των επιχειρήσεων στην Ουκρανία
Αρκετό υλικό είχε η χθεσινή συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCI αλλά και σημαντικές δηλώσεις.
Το Μέλλον Με Πλαστικά Greenpeace
Ο ίδιος δεν μίλησε μόνο για την Ουκρανία, αλλά και γενικότερα για την οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο πλανήτης σήμερα, αναφερόμενος ξανά στην Αποκάλυψη του Ιωάννη και την καταστροφή του κόσμου:
«Αν κάνουμε μια βιβλική σύγκριση και θυμηθούμε τα λόγια του Ιωάννη του Θεολόγου από την Αποκάλυψη, δηλαδή από την Αποκάλυψη, θα μπορούσαμε να πούμε πως ο πρώτος άγγελος ήχησε, και έγινε χαλάζι και φωτιά. Ακούστηκε άγγελος. Αλλά η αποκάλυψη δεν έχει έρθει ακόμα και ελπίζω να μην έρθει. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην συμβεί ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος και η πολιτική της χώρας μας στοχεύει ακριβώς σε αυτό».
Σε άλλο σημείο μίλησε για τις περιπτώσεις στις οποίες η Ρωσία θα κάνει χρήση πυρηνικών:
«Η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα μόνο σε τέσσερις συγκεκριμένες καταστάσεις που δεν αποτελούν μυστικό. Υπάρχει ένα έγγραφο που ονομάζεται “Βασικές αρχές της κρατικής πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής”.
Και εκεί στην παράγραφο 19, αν δεν κάνω λάθος, υπάρχουν τέσσερις λόγοι για τη χρήση πυρηνικών όπλων. Λοιπόν, για το ενδιαφέρον και για το γαλλικό κοινό, θα τους απαριθμήσω.
Εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων,
χρήση πυρηνικών όπλων,
πλήγμα κρίσιμης σημασίας σε υποδομή που ελέγχει τα πυρηνικά όπλα
ή άλλες ενέργειες που απειλούν την ύπαρξη του ίδιου του κράτους.
Μέχρι στιγμής, τέτοιες ενέργειες δεν έχουν παρατηρηθεί».
Ο πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, διαβεβαίωσε εξάλλου γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο πως η Μόσχα δεν θα είχε αντίρρηση να διεξαγάγει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπό κάποιους όρους.
Χρόνια πριν από την επέμβαση του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια στα τέλη Φεβρουαρίου, η Μόσχα διεμήνυε ότι θεωρούσε την ένταξη της Ουκρανίας στο NATO απαράδεκτη. «Η αποκήρυξη της ένταξής της στη βορειοατλαντική συμμαχία είναι τώρα ζωτικής σημασίας, αλλά δεν είναι πλέον επαρκής για να αποκατασταθεί η ειρήνη», δήλωσε ο κ. Μεντβέντεφ στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.