Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Ανεπιθύμητος στην Ουκρανία όποιος τολμά να μιλά ακόμη και για «πάγωμα του πολέμου»


 Ο απερχόμενος πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο ‘Αντριι Μέλνικ ανακάλεσε σήμερα την πρόσκληση που είχε απευθύνει στον πρωθυπουργό της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ (CDU) να επισκεφθεί τη χώρα του, έπειτα από σχόλια του τελευταίου υπέρ του «παγώματος» της σύγκρουσης στην Ουκρανία.


«Με την παράλογη ρητορική σας για πάγωμα του πολέμου τροφοδοτείτε τον Πούτιν και τη ρωσική επιθετικότητα. Είστε ανεπιθύμητος.

 Τελεία», έγραψε ο κ. Μέλνικ στο Twitter. Προηγουμένως ο κ. Κρέτσμερ, σε συνέντευξή του στο ZDF, είχε καταδικάσει μεν τη ρωσική επίθεση ως «φριχτό έγκλημα», τονίζοντας όμως παράλληλα ότι «είναι σημαντικό να υποστηρίξουμε ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να παγώσει, ότι χρειαζόμαστε μια κατάπαυση του πυρός και διαπραγματεύσεις». 

Ο πρωθυπουργός της Σαξονίας είχε μάλιστα επισημάνει ότι αυτή τη συζήτηση τη βλέπει να γίνεται πολύ λίγο. «Η Ρωσία δεν πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, αλλά δεν πρέπει αυτός ο πόλεμος να κριθεί στο πεδίο της μάχης, διότι αυτό θα είχε τρομερές συνέπειες για όλους μας», δήλωσε ακόμη ο κ. Κρέτσμερ.


Σύμφωνα όμως με το Κίεβο, με την κατάπαυση του πυρός, θα γίνονταν ενδεχομένως δεκτές οι σημερινές ρωσικές κατακτήσεις και σε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις η Ουκρανία θα υποχρεωνόταν σε παραχωρήσεις οι οποίες δεν θα ήταν απαραίτητες χωρίς τη ρωσική επίθεση. 

«Η διαδικασία διαπραγμάτευσης θα οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός σε έναν πόλεμο που δεν θα τελειώσει. 

Η Ρωσία θα το θεωρήσει νίκη και θα συνεχίσει την πολιτική επέκτασής της», δήλωσε πριν από λίγες ημέρες στην BILD ο σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Μιχάιλο Ποντολιάκ.

https://www.militaire.gr/anepithymitos-stin-oykrania-opoios-tolma-na-mila-akomi-kai-gia-pagoma-toy-polemoy/