Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Akinci: Το τουρκικό UCAV είναι πλέον πλήρως εξοπλισμένο και ολοκλήρωσε τις δοκιμαστικές πτήσεις [vid]


 Ο τουρκικός κατασκευαστής drone, η Baykar, ανακοίνωσε στις 22 Αυγούστου ότι το υπερσύγχρονο μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης της Τουρκίας (UCAV), Akinci, ολοκλήρωσε μια δοκιμαστική πτήση πλέον πλήρως εξοπλισμένο με όλα του τα όπλα.

Στον επίσημο λογαριασμό του Baykar στο Twitter, η εταιρεία δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει το Akinci B να εκτελεί την πτήση με εννέα οπλισμένους σταθμούς ωφέλιμου φορτίου.

Το UCAV είναι εξοπλισμένο με τοπικά σχεδιασμένα πυρομαχικά Teber-82 και πυρομαχικά MAM-T, καθώς και πυρομαχικά MAM-L και MAM-C σε έναν πολλαπλό σταθμό εκτοξευτών και το HGK-82.

Το drone έχει ήδη δοκιμαστεί με το σύστημα καθοδήγησης Teber-82 που παράγεται από την Roketsan, μια τουρκική αμυντική εταιρεία. Η Roketsan κατασκευάζει το MAM, ένα σύστημα καθοδήγησης με λέιζερ για οπλισμένα drones, ελαφρά αεροσκάφη επίθεσης και μαχητικά αεροσκάφη.


Κατά την τελευταία δοκιμαστική πτήση, το drone μετέφερε τρία Teber-82, ένα HGK-82, δύο MAM-L, ένα MAM-C και ένα MAM-T. Το συνολικό βάρος κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής πτήσης ήταν περίπου 1.230 κιλά. Επιπλέον, οι εργασίες για την ενσωμάτωση νέων όπλων του Akinci είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Επιπλέον, στις 24 Αυγούστου, ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB), ανακοίνωσε ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε τρία μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Akinci. Ο ίδιος έγραψε στο Twitter: «Συνεχίζουμε τις παραδόσεις μας. Παραδώσαμε 3 μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας μας. Τις καλύτερες ευχές μου».

Η απόδοση των drones του Baykar σε διαφορετικά πεδία μάχης, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, οδήγησε σε σημαντική επιτυχία της εταιρείας τα τελευταία χρόνια. Τα Bayraktar TB2 ήταν ζωτικής σημασίας στα πρώτα στάδια της άμυνας της Ουκρανίας ενάντια στη Ρωσία.

Η Baykar αποκάλυψε πρόσφατα ότι μπορεί να παράγει 20 drones μηνιαίως και έχει τριετή λίστα αναμονής πλέον. Η εταιρεία βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία κατασκευής μιας νέας εγκατάστασης στην Ουκρανία.

https://www.onalert.gr/eksoplismoi/akinci-to-toyrkiko-ucav-einai-pleon-pliros-exoplismeno-kai-oloklirose-tis-dokimastikes-ptiseis-vid/477129/