Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Που να ήξερες ''καημένε'' πολίτη οτι το αφήγημα του εμβολιασμού έρχεται σε επεισόδια ''τόλμης κ γοητείας''. Η κλινική μελέτη ή εντεχνολαίκά το πείραμα επι τις οθόνες σας


 Το Ισραήλ ζητεί από τους πολίτες του να εμβολιάζονται κάθε 6 μήνες αλλά δύο χρόνια τώρα δεν μπορεί να νικήσει τον ιό!

-Καταλάβαμε ότι δεν μπορούν να βασιστούν σε δύο δόσεις εμβολιασμού για να νιώσουν οι άνθρωποι προστατευμένοι

Το ποσοστό των τεστ για τον κορωνοϊό που επιστρέφουν θετικά εξακολουθεί να αυξάνεται στο Ισραήλ, έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα, ακόμη και όταν το Ισραήλ πυρετωδώς προχωρά σε ενισχυτικές λήψεις για τον περιορισμό του ιού. Από τα 91.051 τεστ που έγιναν την Κυριακή, το 7,81 τοις εκατό ήταν θετικό, σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου, το υψηλότερο ποσοστό από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Καταγράφηκαν 6.576 νέα κρούσματα την Κυριακή. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο αριθμός μειώθηκε, μετά από 7.201 το Σάββατο και 8.579 την Παρασκευή ωστόσο τα ποσοστά δοκιμών το Σαββατοκύριακο τείνουν να μειώνονται, δίνοντας χαμηλότερους αριθμούς.


Ο αριθμός αναπαραγωγής του ιού έχει επίσης μειωθεί και στην έκθεση της Δευτέρας εμφανίζεται στο 1.1. Ο αριθμός, που υπολογίστηκε για να δείξει την κατάσταση 10 ημέρες νωρίτερα, αναφέρεται στον αριθμό των ατόμων στα οποία κάθε μολυσμένο άτομο μεταδίδει τον ιό. Οι τιμές πάνω από 1 δείχνουν ότι αυξάνονται οι μολύνσεις.


Από τα 79.625 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα που ανέφερε το υπουργείο τη Δευτέρα, τα 731 ήταν σε σοβαρή κατάσταση.


Ο αριθμός των νεκρών από την έναρξη της πανδημίας πέρυσι ήταν 6.990, με οκτώ ανθρώπους να έχουν πεθάνει την προηγούμενη ημέρα. Ο ζοφερός απολογισμός της Κυριακής ήταν το χαμηλότερο ημερήσιο ποσοστό θνησιμότητας για σχεδόν τρεις εβδομάδες.


Ο αριθμός των βαριά άρρωστων, αν και γενικά αυξάνεται είναι στα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας γεγονός που επέτρεψε στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας Nachman Ash να δηλώσει ότι είναι αρκετά ενθαρρυντικό ώστε να αποφευχθεί το lockdown του Σεπτεμβρίου.


Η κυβέρνηση έχει κάνει τον εμβολιασμό βασική στρατηγική στις προσπάθειές της να περιορίσει το τρέχον κύμα λοιμώξεων από τον COVID-19.


«Καταλάβαμε ότι δεν μπορούν να βασιστούν σε δύο δόσεις εμβολιασμού για να νιώσουν οι άνθρωποι προστατευμένοι», είπε. “Εκείνοι με δύο βολές προστατεύονται λιγότερο με την πάροδο του χρόνου και μετά από μισό χρόνο η πτώση γίνεται σημαντική.”


Δηλαδή κάθε 6 μήνες θα πρέπει να εμβολιάζονται!


Ο Ash είπε ότι ελπίζει ότι τον επόμενο μήνα όλοι όσοι έκαναν το δεύτερο πλάνο πριν από τουλάχιστον πέντε μήνες θα πάρουν την αναμνηστική δόση.


Παρά την αισιοδοξία του Ash, ένας ανώνυμος ανώτερος αξιωματούχος στο Υπουργείο Υγείας είπε στον Kan ότι κάθε μέρα άλλοι 100 ασθενείς με COVID-19 αρρωσταίνουν σοβαρά. Η πηγή είπε ότι περιλαμβάνει εκείνους που έχουν ήδη νοσηλευτεί αλλά επιδεινώνονται, μαζί με ασθενείς σε γηριατρικά ιδρύματα, πολλοί από τους οποίους δεν περιλαμβάνονται στα καθημερινά στατιστικά του Υπουργείου Υγείας και σχεδόν όλοι σ΄αυτή τη κατηγορία είναι εμβολιασμένοι.


Ο αξιωματούχος προέτρεψε να μην ξεκινήσει η σχολική χρονιά όπως είχε προγραμματιστεί, λέγοντας ότι παράλληλα με τις αναμενόμενες ιδιωτικές και δημόσιες συγκεντρώσεις κατά την περίοδο των εορτών που περιλαμβάνει το εβραϊκό νέο έτος των Rosh Hashanah, Yom Kippur και τα φεστιβάλ Sukkoth, μια τέτοια κίνηση είναι πιθανό να φέρει καταστροφή στο σύστημα υγείας. Προέτρεψε περαιτέρω περιορισμούς στις συγκεντρώσεις αντί να βασίζεται μόνο σε εμβολιασμούς.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, 2.041.949 Ισραηλινοί είχαν τρεις δόσεις εμβολίου, 5.474.954 είχαν τουλάχιστον δύο και 5.962.290 είχαν ένα. Μόνο όσοι είναι άνω των 12 ετών είναι επιλέξιμοι για εμβολιασμό.


Αφού μείωσε τις καθημερινές λοιμώξεις από ιούς σε μόλις περισσότερες από δώδεκα στα μέσα Ιουνίου, το Ισραήλ γνώρισε ένα κύμα λοιμώξεων που ευθύνονται για την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Delta. Το κύμα έχει περιπλέξει τις προετοιμασίες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με κάποιους να υποστηρίζουν μια καθυστέρηση μέχρι τον Οκτώβριο, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στους εμβολιασμούς για να έχουν αντίκτυπο.


Το Ισραήλ έχει ήδη επαναφέρει ορισμένους περιορισμούς στις συγκεντρώσεις, περιορίζοντας τα πλήθη και εφαρμόζοντας εκ νέου το λεγόμενο σύστημα Green Pass που επιτρέπει την πρόσβαση σε χώρους μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από τον COVID-19 ή πρόσφατα βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό.


Το Rosh Hashanah (Ισραηλινή Πρωτοχρονιά) φέτος πέφτει στις 7-8 Σεπτεμβρίου, με το Yom Kippur στις 16 Σεπτεμβρίου.


Το εβδομαδιαίο φεστιβάλ Sukkot ξεκινά στις 21 Σεπτεμβρίου.

https://kourdistoportocali.com/news-desk/to-israil-zitei-apo-toys-polites-toy-na-emvoliazontai-kathe-6-mines-alla-dyo-chronia-tora-den-mporei-na-nikisei-ton-io/