Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Τρόμος από Ισραήλ: Κέντρα εμβολιασμού στα σχολεία – Πώς θα εμβολιάζονται οι μαθητές

 

Την εγκατάσταση κέντρων εμβολιασμού στα σχολεία για την ενίσχυση της ανοσίας των μικρότερων ηλικιών, ανακοίνωσε σήμερα το Ισραήλ, ενώ η επιδημία αναζωπυρώνεται στη χώρα που έχει θεσπίσει τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών κατά της covid-19.

Οι μαθητές «θα εμβολιάζονται εντός των σχολείων την ώρα των μαθημάτων, υπό την προϋπόθεση γονικής άδειας», διευκρινίζει η ισραηλινή κυβέρνηση διατηρώντας την έναρξη του σχολικού έτους την 1η Σεπτεμβρίου.


Οι μαθητές κάτω των 12 ετών θα πρέπει να επιδεικνύουν γονική άδεια για την πραγματοποίηση διαγνωστικού τεστ.

Στις περιοχές όπου παρουσιάζεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, οι τάξεις των λυκείων θα λειτουργούν κανονικά αν το 70% των μαθητών έχει εμβολιαστεί. Σε διαφορετική περίπτωση, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως.

Το Ισραήλ γνωρίζει αναζωπύρωση της επιδημίας λόγω της παραλλαγής Δέλτα, αφού υπήρξε μία από τις πρώτες χώρες που ξεκίνησαν ευρεία εκστρατεία εμβολιασμού ήδη από τον Δεκέμβριο, ενώ μέσα στο καλοκαίρι ξεκίνησε την χορήγηση τρίτης, αναμνηστικής, δόσης του εμβολίου στους άνω των 40 ετών.

Περί το 30% των εφήβων 12-15 ετών έχει λάβει δύο δόσεις του εμβολίου, ποσοστό χαμηλότερο σε σχέση με άλλες ηλικιακές κατηγορίες.

Το Ισραήλ ξεκίνησε επίσης καμπάνια πραγματοποίησης τεστ στα παιδιά άνω των 3 ετών, για να μελετηθεί, πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αν έχουν αναπτύξει αντισώματα και να διαπιστωθεί αν έχουν προβληθεί.

Όσα παιδιά έχουν αναπτύξει επαρκή αντισώματα δεν θα είναι αναγκασμένα να απομονωθούν αν έρθουν σε επαφή με κρούσμα και έτσι θα περιορισθούν τα προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων.