Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Κάνουν λόγο για τρομολαγνικές πρακτικές στις οθόνες των τηλεοράσεων με αναληθή ή μη επιστημονικά στοιχεία


«Βολές» από την ΠΟΕΣ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των στρατιωτικών: «Να μη διχαστεί το στράτευμα»

Με έγγραφό της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) τάσσεται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και ζητά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να μεσολαβήσει,ώστε να τροποποιηθεί η απόφαση για όσους υπηρετούν σε μονάδες Υγείας.

«Ως Ομοσπονδία, εκφράζουσα τα συμφέροντα εν ενεργεία στρατιωτικών, δε δύναται να αγνοήσουμε τις ως άνω φωνές, που, ως επί των πλείστων, δε δηλώνουν την άρνησή τους στον εμβολιασμό – αριθμός αυτών έχει ήδη εμβολιαστεί – αλλά στην επιβολή του, ως υποχρεωτική ιατρική πράξη, της οποίας τα χαρακτηριστικά – πλέον – φέρουν εκβιαστική χροιά, καθώς η μη συμμόρφωση δε φέρει απλώς τη μη δυνατότητα απόλαυσης ενός καφέ σε κλειστό δημόσιο χώρο εστίασης, αλλά στην εργασιακή απόλυση ή θέση σε διαθεσιμότητα, όπως για άλλα γεγονότα/παραλείψεις έχει λάβει χώρα στο παρελθόν.

Με το παρόν και επί του παρόντος, λόγω του επείγοντος, σας καλούμε να μεσολαβήσετε, ώστε να τροποποιηθούν τα διαλαμβανόμενα στο (β) σχετικό, αφ΄ ενός γιατί μέχρι τώρα οτιδήποτε αφορούσε σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων  διαχειριζόταν από τον ίδιο τον οργανισμό (ΕΔ) και αφ΄ ετέρου δίδοντας τη δυνατότητα σε όσες/όσους συναδέλφισσες/ους μας δεν επιθυμούν – για τους δικούς τους λόγους – να εμβολιαστούν κατά το τρέχον διάστημα κατά της COVD-19, να εξαιρεθούν του διαφαινόμενου μέτρου της αργίας/διαθεσιμότητας, αφού ο όρος απόλυση δεν υπάρχει για τα εν ενεργεία στελέχη.

Θεωρούμε ότι αρκετά έχει διχαστεί η κοινωνία μας. Δεν πρέπει να διχαστεί και το στράτευμα. Δηλώνουμε υπέρμαχοι του εθελοντικού εμβολιασμού. Δηλώνουμε  υποστηρικτές της εκστρατείας ενημέρωσης των συναδέλφων μας για τα οφέλη του εμβολιασμού, αρκεί αυτή να επιτευχθεί πάνω σε αντικειμενική, ψύχραιμη και επιστημονική βάση και όχι μέσα από τρομολαγνικές πρακτικές που παρακολουθούμε καθημερινά από τις οθόνες των τηλεοράσεων εμπεριέχουσες αναληθή ή μη επιστημονικά στοιχεία» αναφέρουν στην επιστολή τους.


https://www.newsbreak.gr/ellada/237425/voles-apo-tin-poes-gia-ton-ypochreotiko-emvoliasmo-ton-stratiotikon/