Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Η Ελλάδα ας προσέχει τους δήθεν συμμάχους της διότι η Ρωσία ενεργοποίησε σε στρατηγικά σημεία διηπειρωτικούς βαλλιστικούς ανυπολόγιστης ισχύος!


Το «πάτησε» ο Πούτιν: Σε «κατάσταση επιφυλακής» θα τεθούν διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Yars

Οι πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές και ανακοινώσεις Ρώσων αξιωματούχων για την ολοκλήρωση της παραγωγής δεκάδων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων μόνο τυχαίες δεν αποδεικνύονται πως είναι, μετά όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας της χώρας, Σεργκέι Σοιγκού σε πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις του.

Τόσο πυραυλικά συστήματα διηπειρωτικών βαλλιστικών βλημάτων τύπου Yars και Avangard αναμένεται να τεθούν σε «κατάσταση επιφυλακής» σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταστήσει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας.

Ειδικότερα, ο Σεργκέι Σοιγκού κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας είπε ότι η Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις της χώρας θα αποκτήσουν περίπου 13 πυραυλικά συστήματα, τα οποία θα εξοπλιστούν με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Yars και Avangard και στη συνέχεια θα τεθούν σε «κατάσταση επιφυλακής», σε στρατηγικά σημεία.

Ο ίδιος τόνισε στη συνέχεια πως το 2021 το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας θα ασχοληθεί με εξοπλιστικά προγράμματα που έχει θέσει ως προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτό, θα διατεθούν πρόσθετοι πόροι που για την παραγωγή αυτών των πυραυλικών συστημάτων,  με στόχο να πετύχουν μια επιχειρησιακή ετοιμότητα της τάξεως του 88,3 % για τις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν τεθεί στη δημοσιότητα περισσότεροι από 150 διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Yars βρίσκονται σε λειτουργία στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ο ICBM Avangard, που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα, 27 Mach τέθηκε πρόσφατα σε επιχειρησιακή λειτουργία.

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία αρχείου Reuters


https://www.onalert.gr/eksoplismoi/to-patise-o-poytin-se-katastasi-epifylakis-tha-tethoyn-diipeirotikoi-vallistikoi-pyrayloi-yars/403871/