Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Οι Έλληνες υγειονομικοί ρίχνουν «άκυρο» στο εμβόλιο κορωνοϊού: Το 50 με 75% δεν θέλει να εμβολιαστεί!


 Σύμφωνα με πληροφορίες οι υγειονομικοί (νοσοκόμοι & γιατροί) της χώρας απορρίπτουν το εμβόλιο του κορωνοϊού, τουλάχιστον αυτό της Pfizer, 

καθώς τουλάχιστον το 50% και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και το 75%(!) των υγειονομικών δήλωσαν πως δεν θέλουν να εμβολιαστούν, καθώς όπως φαίνεται έχουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, δεδομένου ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου από 100 υγειονομικούς του ΕΣΥ. Εδώ και λίγα 24ωρα έχουν σταλεί ειδικές λίστες στα δημόσια νοσοκομεία, στα οποία καταγράφονται όλοι οι υγειονομικοί είτε θέλουν είτε δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο.

Οι ημερομηνίες που έχουν δοθεί ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) είναι διαφορετικές, αφού δεν είχε ορισθεί συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από το υπουργείο Υγείας. Ωστόσο,  επισπεύδονται οι καταγραφές λόγω και της άμεσης άφιξης των πρώτων παρτίδων των εμβολίων.

Είναι ενδεικτικό ότι η 1η ΥΠΕ (Αθήνα) είχε ορίσει ως χρονικό όριο σήμερα Σάββατο (19/12), αλλά αναμένεται να δοθεί παράταση στα νοσοκομεία αφού οι περισσότεροι υγειονομικοί δεν θέλουν να εμβολιαστούν! 

Ο αριθμός των ενδιαφερομένων υγειονομικών είναι πολύ χαμηλός, παρά τις κυβερνητικές πιέσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι σ' ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, στο Γεώργιος Γεννηματάς, είχε δηλώσει μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, μόλις το 25% του συνολικού προσωπικού ότι θέλει να εμβολιασθεί.  

Δηλαδή από τους συνολικά 3.000 εργαζόμενους όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό, διοικητικό κ.λπ) μόνο οι 750 δήλωσαν θετικά στην καταγραφή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι υγειονομικοί μπορεί να αλλάξουν και γνώμη στην πορεία των ημερών και είτε να προστεθούν στις λίστες είτε και να αφαιρεθούν και να μην κάνουν το εμβόλιο.

Η κυβέρνηση υπολογίζει τώρα πως στα περισσότερα νοσοκομεία της Αθήνας το ποσοστό των γιατρών και των νοσηλευτών που θα εμβολιαστούν αγγίζει το 50%, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί, καθώς πριν λίγες ημέρες δήλωνε σίγουρη για... ποσοστό εμβολιασμού 80%.

Μόνη εξαίρεση η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο ιατρικό προσωπικό. Πηγές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής το 60% των γιατρών έχει δηλώσει θετικά στην καταγραφή που γίνεται.

Λίστες για εμβολιασμούς έχουν αρχίσει να καταρτίζονται και στις ιδιωτικές κλινικές. Τα τελευταία δύο 24ωρα οι ιδιωτικές κλινικές έχουν ενημερώσει τους συνεργαζόμενους γιατρούς τους ότι θα πρέπει να δηλώσουν εάν επιθυμούν να εμβολιασθούν ώστε να ενταχθούν και εκείνοι στις λίστες του υπουργείου Υγείας.


https://www.pronews.gr/ygeia/945973_oi-ygeionomikoi-rihnoyn-akyro-sto-emvolio-koronoioy-50-me-75-den-thelei-na-emvoliastei