Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Αποκλειστικό – Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος: Δε θα περάσει η συμφωνία από την Ιεραρχία

 
«Η εκτίμησή μας είναι ότι δε θα περάσει η συμφωνία από τη Σύνοδο της Ιεραρχίας» δήλωσε αποκλειστικά στο dogma.gr o εκπρόσωπος τύπου του Ι.Σ.Κ.Ε. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου.
Έχουμε εμπιστοσύνη στους Ιεράρχες που έχουν ήδη εκφράσει την αρνητική τους άποψη. Όμως έχουμε εμπιστοσύνη και στο σύνολο της Ιεραρχίας ότι δε θα μας βάλουν σε περιπέτειες».
«Δε ζητάμε διαφορετική μεταχείριση. Ζητάμε να παραμείνει το καθεστώς της μισθοδοσίας του κλήρου ως έχει», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Έχουμε εμπιστοσύνη στους Ιεράρχες που έχουν ήδη εκφράσει την αρνητική τους άποψη για τη συμφωνία αυτή. Όμως έχουμε εμπιστοσύνη και στο σύνολο της Ιεραρχίας ότι δε θα μας βάλουν σε περιπέτειες. Συνεπώς, εκτιμάμε η Ιεραρχία δε θα εγκρίνει την Παρασκευή τη συμφωνία».
Ο  π. Γεώργιος Κωνσταντίνου δεν παρέλειψε στη δήλωσή του προς το dogma.gr να σημειώσει για ακόμη μια φορά τη δυσαρέσκεια του κλήρου για τον τρόπου που έγινε η ανακοίνωση: «Μας προσέβαλε ο τρόπος της ανακοίνωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά, «θα έπρεπε ο Αρχιεπίσκοπος να μας έχει προσεγγείσει. Όχι μόνο δε συνέβη αυτό, αλλά εντελώς αντίθετα δε λάβαμε καμία απάντηση στην επιστολή που στείλαμε, ζητώντας να συμμετάσχουμε στην Διαρκή Σύνοδο της 9ης Νοεμβρίου. Η στάση αυτή μόνο ως έλλειμα δημοκρατίας μπορούμε να την εκλάβουμε».
Αυτή την ώρα εκπρόσωποι του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος βρίσκονται στη Βουλή όπου και ενημερώνουν τους  Αρχηγούς των πολιτικών Κομμάτων. Αναμένεται συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος κ. Κουτσούμπα και ακολούθως με τον Πρόερο της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντη.
Έχουν ήδη συναντηθεί με την Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Ι.Σ.Κ.Ε. δήλωσε όχι μόνο «κάθε αντίθετος προς τη συμφωνία», αλλά επιπλέον τόνισε «ότι ακόμα και αν εγκριθεί δεν τον δεσμεύει».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά «Σεβόμαστε τον Ιερό Κλήρο και δε δεχόμαστε να αλλάξει το καθεστώς», ανέφερε χαρακτηριστικά για τη συνάντησή τους ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου.