Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Πάνος Καμμένος: Είμαστε ειρηνική χώρα – Εάν μας επιτεθούν οι Τούρκοι θα τους συντρίψουμε (βίντεο)

Σε συνέντευξή του ο Πάνος Καμμένος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα ως ειρηνική χώρα δεν θα προκαλέσει κανένα θερμό επεισόδιο αλλά εάν δεχτεί επίθεση από την Τουρκία, τότε η Τουρκία θα υποστεί συντριβή.
  
«Εμείς ποτέ δεν προκαλούμε. Είμαστε μια φιλειρηνική χώρα, σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε θέματα εθνικής κυριαρχίας.
»Η Τουρκία δεν σέβεται τίποτε. Ακόμα και την ώρα των κηδειών των 4 αξιωματικών του Στρατού Ξηράς -όπου ισχύει η πολεμική ηθική ανάμεσα σε εχθρούς- έκανε παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου».
Για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου ο κ. Καμμένος επανέλαβε: «Εμείς δεν θα προκαλέσουμε θερμό επεισόδιο».
«Εάν προσπαθήσουν προσβολή εθνικής κυριαρχίας η απάντηση θα είναι συντριπτική για την Τουρκία», σχολίασε περαιτέρω.
«Εμείς δεν ακολουθούμε πολιτική Σημίτη-Πάγκαλου τις σημαίες να τις παίρνει ο αέρας.
»Οι σημαίες αντικαθίστανται με νέες όταν φθαρούν.
»Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε προσβολή της εθνικής κυριαρχίας», κατέστησε σαφές, ενώ παρατήρησε ότι «οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί Τούρκων αξιωματούχων αποτελούν παράσημο για μένα».
«Δυστυχώς» πρόσθεσε, «η Τουρκία μεταβάλλεται από ένα κράτος προσανατολιζόμενο προς την Ευρώπη σε ένα θεοκρατικό κράτος».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέφερε πληροφορίες που φέρουν τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να εκφράζουν ανησυχία για την κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων ζητώντας εκ νέου από τη διεθνή κοινότητα «να διακόψει τη δημιουργία ενός ακραίου ισλαμικού τόξου».

Διαβάστε επίσης: Κοτζιάς προς Τουρκία: Χαλαρώστε, μην προκαλείτε, εμάς δεν μας παίρνει τις σημαίες ο αέρας

Δείτε και σε βίντεο τη δήλωση για συντριβή της Τουρκίας:


tribune