Τρίτη 23 Μαΐου 2017

O Ντόναλντ Τραμπ στον Πανάγιο Τάφo

Αποκλειστικό παρασκήνιο από την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στους Αγίους Τόπους - Η βιασύνη του Τραμπ και το κεράκι της Μελάνια – Όλο το παρασκήνιο
Αποστολή Ιεροσόλυμα Μαρία Γιαχνάκη
Δώδεκα λεπτά κράτησε μόνο η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον Πανάγιο Τάφο, τον Γολγοθά και στα Ιεροσόλυμα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος με τη συνοδεία του, έφτασε στο ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ μαζί με την σύζυγό του Μελάνια την κόρη του Ιβάνκα και τον εβραϊκής καταγωγής σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ και το Newsbomb.gr ήταν εκεί.
Στην είσοδο του ναού τον περίμενε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος μαζί με τους εκπροσώπους των άλλων τριών θρησκευτικών κοινοτήτων καθώς και ο αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως, Ισίδωρος.
 
Φτάνοντας ο Αμερικανός πρόεδρος στον Πανάγιο Τάφο, έδειξε από την αρχή ότι βιαζόταν υπερβολικά γι΄ αυτή του την επίσκεψη. Κατέβηκε με γρήγορο βήμα τη σκάλα που οδηγεί στο ναό, χαιρέτησε τους εκπροσώπους των κοινοτήτων, ασπάστηκε τον Έλληνα Πατριάρχη και παίρνοντας αγκαλιά την σύζυγό του Μελάνια, οδηγήθηκαν αμέσως στο ναό. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων τον ενημέρωσε σύντομα για την παράδοση του Κουβουκλίου ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος προχωρούσε στο πλακόστρωτο του ναού, κοιτώντας μόνο μπροστά του.
 
Η σύζυγός του Μελάνια αντιθέτως με το βλέμμα της προσπαθούσε να δει όλες τις εικόνες που υπήρχαν γύρω της και όταν έφτασαν στον ιερό κουβούκλιο εκείνη ζήτησε δυο λεπτά ησυχίας μέσα σε αυτό. Ο Αμερικανός πρόεδρος μπαίνοντας στον Πανάγιο Τάφο κοίταξε ψηλά προς τις κανδήλες και βγήκε αμέσως έξω ενώ δεν προσκύνησε, όπως ήταν αναμενόμενο, την πλάκα του Τάφου.
Αμέσως με το ίδιο βιαστικό βήμα ανέβηκε στον Γολγοθά και ενώ η σύζυγός του φάνηκε να βρίσκεται σε κατάνυξη μπροστά στον εσταυρωμένο Ιησού εκείνος στάθηκε με ορθωμένο το ανάστημα και αμέσως μετά γύρισε προς τον βράχο του Γολγοθά για να φύγει.
Η ασφάλεια τον οδήγησε σε ένα ειδικό χώρο κάτω από τον Γολγοθά όπου ο Πατριάρχης πρόσφερε σε εκείνον και τη σύζυγό του αναμνηστικά δώρα λίγο πριν φύγουν από το ναό της αναστάσεως.
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα έλεγε κανείς ότι μπήκε και βγήκε από τον Πανάγιο Τάφο σφιγμένος και συγκρατημένος σε αντίθεση με την σύζυγό του η οποία έφυγε από το ναό συγκινημένη από την ατμόσφαιρα, ενώ πριν φύγουν από το ταφικό μνημείο εκείνη ζήτησε να ανάψει ένα λευκό κερί.
 
Η παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ ήταν σχεδόν δυο μέρες σε καραντίνα αφού όλα τα μαγαζιά ήταν κλειστά δεν επιτρεπόταν να κυκλοφορήσει απολύτως κανείς ούτε καν οι αγιοταφίτες που ζουν στο μοναστήρι και στο Πατριαρχείο.
Αμέσως μετά ο Αμερικανός πρόεδρος και η συνοδεία του κατευθύνθηκαν στο τείχος των δακρύων όπου προσευχήθηκαν γι' αρκετή ώρα.
Η κόρη του Αμερικανού προέδρου μάλιστα έχει ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό άλλωστε είναι παντρεμένη με εβραίο και είχαν κάθε λόγο να παραμείνουν στο τείχος των δακρύων στον εβραϊκό τομέα περισσότερο.
Οι αποκλειστικές μας φωτογραφίες είναι μπροστά στο Ιερό κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου και στο Γολγοθά.