Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΣΟΚ στα Σκόπια από τις αλβανικές σημαίες του Τζαφέρι στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής

Το σκοπιανό δεξιό-εθνικιστικό και ψευδομακεδονικό κόμμα VMRO-DPMNE, συνεχίζει να θεωρεί την εκλογή του Αλβανού Ταλάτ Τζαφέρι ως Προέδρου της Βουλής στα Σκόπια παράνομη, ενώ ο ο Ταλάτ Τζαφέρι έριξε λάδι στη φωτιά
τοποθετώντας δύο αλβανικές σημαίες στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής.
  
Σε ανακοίνωσή του το VMRO-DPMNE, επανέλαβε τις κατηγορίες ότι «η απόπειρα παράνομης εκλογής Προέδρου της Βουλής το βράδυ της 27ης Απριλίου συνιστά πραξικόπημα και δημιουργεί επικίνδυνο προηγούμενο», για το οποίο το SDSM «θα πρέπει να επωμιστεί την πολιτική και νομική ευθύνη».
Στην ανακοίνωσή του το VMRO-DPMNE προειδοποιεί ότι «το προηγούμενο που δημιουργήθηκε με την απόπειρα παράνομης εκλογής Προέδρου της Βουλής» μπορεί να επαναληφθεί στο μέλλον, με την επανάληψη της ίδιας διαδικασίας σε κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες για θέματα που εμπεριέχονται στην αλβανική πλατφόρμα (καθιέρωση της αλβανικής γλώσσας ως επίσημης σε όλη την επικράτεια, δίγλωσσα χαρτονομίσματα κλπ).
Τέλος, το VMRO-DPMNE κατηγορεί το SDSM ότι με την ενέργειά του αυτή «προκάλεσε άμεσα τα δυσάρεστα γεγονότα της Πέμπτης, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο τους βουλευτές του, αλλά και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων, περιλαμβανομένου του VMRO-DPMNE».
Σκοπιανά Μέσα μεταδίδουν ότι η τοποθέτηση των αλβανικών σημαιών από τον Τζαφέρι στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής είναι ενέργεια παράνομη και ότι έχει προκαλέσει μεγάλη οργή στους Σκοπιανούς, ακόμα κι εκείνους που δεν υποστηρίζουν το δεξιό VMRO-DPMNE.
«Δεν ψηφίσαμε το SDSM για να τοποθετηθεί η αλβανική σημαία στη Βουλή ή να ακούμε τον αλβανικό εθνικό ύμνο», μεταδίδει η σκοπιανή Republica.

Λάδι στη φωτιά ενώ γίνονται προσπάθειες αποκλιμάκωσης

Η τοποθέτηση της αλβανικής σημαίας στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Σκοπίων από τον Τζαφέρι είναι οπωσδήποτε προκλητική, την ώρα που η Δύση καταβάλει προσπάθειες αποκλιμάκωσης της πολιτικής κρίσης στα Σκόπια.
Επιβεβαιώνει τους φόβους των σκοπιανών εθνικιστών, περί μετατροπής του κράτους των Σκοπίων σε αλβανοσλαβικό κρατίδιο και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο, αφού η αλβανική σημαία είναι η σημαία ενός άλλου κράτους.
Βεβαίως και ο Τζαφέρι ο ίδιος δεν είναι κάποιος «μετριοπαθής», αφού υπήρξε οπλαρχηγός του UCK.
Ο Τζαφέρι τοποθέτησε και ένα σημαιάκι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πρόκειται περί γελοιότητας, αφού τα Σκόπια δεν είναι μέλος της Ε.Ε. και ούτε πρόκειται να γίνουν εάν δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματα της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
Ούτε η Αλβανία επίσης είναι μέλος της Ε.Ε. και ούτε πρόκειται να γίνει εάν δεν ικανοποιήσει τους όρους που της έχει θέσει η Ελλάδα.
Τελικά η μόνη σημαία και ίσως η πιο σημαντική, με την οποία ο Τζαφέρι δεν στόλισε το γραφείο του, είναι εκείνη των ΗΠΑ.
tribune