Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Η Ευρώπη δεν έχει κανένα μέλλον

Ο πόλεμος έχει αρχίσει και οι οπλίτες και οι αξιωματικοί της αντίπερα όχθης βρίσκονται εντός των πυλών
«Δεν είδατε τι συμβαίνει...
Ενας μετανάστης βίασε ένα παιδί σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Το δικαστήριο τον δικαιολόγησε επικαλούμενο δύο λόγους: ότι δεν γνωρίζει καλά τη γλώσσα της χώρας διαμονής και δεν κατάλαβε ότι το αγοράκι, και ήταν αγοράκι, αντιδρούσε. Δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί τι συμβαίνει εκεί πέρα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν χάνονται οι παραδοσιακές εθνικές αξίες και πράγματι δεν ξέρω ποια εξήγηση μπορεί δώσει κανείς, να νιώθει υπόλογος μπροστά σ' αυτούς τους μετανάστες ή κάτι ακόμη; Τι συμβαίνει εκεί είναι ακατανόητο. [...] Ομως η κοινωνία, η οποία δεν είναι σε θέση να υπερασπισθεί τα παιδιά της, δεν έχει αύριο, δεν έχει μέλλον. Γι' αυτό η εμπειρία που έχουν, θα το πω ευθέως, δεν είναι και η καλύτερη. Ενώ εμείς έχουμε μια χιλιετή ιστορία διαμόρφωσης ενός πολυεθνικούς κράτους και η εμπειρία μας αυτή είναι πολύ πιο βαθιά. Εκεί υπάρχουν επίσης πολλά προβλήματα, γι' αυτήν ακριβώς την εμπειρία μιλάμε τώρα, όμως είναι βαθύτερη και στηρίζεται σε καλύτερες βάσεις από αυτή που έχουν άλλες χώρες».
Βλ. Πούτιν, πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, 31/10/2016, Αστραχαν, συνεδρίαση Επιτροπής για Θέματα Εθνοτήτων. Πηγή: http://greece-russia2016.gr/
Συντριπτική ήττα των λαών της Ευρώπης είναι ο εθισμός στον παραλογισμό. Οι συστοιχίες των ΜΜΕ έχουν δημιουργήσει στις συνειδήσεις των αποχαυνωμένων καταναλωτών ειδήσεων και εντυπώσεων ένα εξαρτημένο αντανακλαστικό: Σοκάρονται οποτεδήποτε ακούν την αλήθεια! Αιφνιδιάζονται, τρομάζουν, επιδιώκουν να τερματιστεί άμεσα η επαφή τους με το φως που λούζει την επιφάνεια του πραγματικού κόσμου, εκείνου που είναι προσβάσιμος σε όλους όσοι έχουν αποδράσει από το πλατωνικό σπήλαιο των ψευδαισθήσεων.

Κάθε διατύπωση συλλογισμού με αρχή μέση και τέλος, αποφλοιωμένου και αποκαθαρμένου από το γλοιώδες συναισθηματικό ισοζύγιο της προπαγάνδας, είχε καταλήξει να θεωρείται από τις αγόμενες και φερόμενες μάζες «ρατσισμός», «διάκριση», «ξενοφοβία», «ακροδεξιά ρητορική». Ομως, επειδή στη φύση επικρατεί το φυσιολογικό, ζούμε στην περίοδο που ο φλοιός της υποκρισίας έχει ραγίσει και βρίσκεται ακριβώς πριν από τη στιγμή της ανεπίστροφης θραύσεως. Η αφύπνιση ήδη πραγματοποιείται. Οι καιροί δεν τους θέλουν πια και τα σχέδιά τους ναυαγούν.

Οι υποβολείς της επίπλαστης πραγματικότητας υπαγορεύουν στο κοινό την αντίληψη περί ανθρωπιάς και ευαισθησίας, ταυτίζοντας αυτές τις δύο έννοιες με τα δικά τους συμφέροντα και και τις δικές τους επιδιώξεις. Τα νεοταξικά λύματα, που υποκαθιστούν το σταθερό και εμπειρικά δοκιμασμένο αξιακό σύστημα της παράδοσης, πλημμυρίζουν τους υποδοχείς των παραζαλισμένων συνειδήσεων των πολιτών και βρομίζουν κάθε εκδήλωση της συλλογικής ή της ατομικής ύπαρξης με υποκρισία και τροπαιούχο, βασιλεύουσα ανοησία.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, από το σύνολο της ειδησεογραφίας, ορθά εντόπισε εκείνο που φέρει το μεγαλύτερο συμβολικό βάρος: ο βιασμός ενός ανήλικου αγοριού από έναν μετανάστη. Το περιστατικό έγινε στην Αυστρία. Εικοσάχρονος Ιρακινός βίασε δεκάχρονο αγοράκι σε δημόσια πισίνα της Βιένης. Η αρχική καταδίκη του σε δεκαετή κάθειρξη αναιρέθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας με το σκεπτικό που παρέθεσε στην ομιλία του ο κ. Πούτιν.

Ο πυρήνας της ανάλυσης του Ρώσου προέδρου είναι ορθός. Οι ιδεολογικοί μηχανισμοί και τα πρόσωπα που έχουν δικτυωθεί και επεκταθεί σαν μικρόβια στο σύνολο της διοίκησης και των κοινωνικών θεσμών της Δύσης έχουν στραφεί εδώ και καιρό απροκάλυπτα εναντίον των πολιτών που τους τρέφουν, τους συντηρούν και τους έχουν εκχωρήσει τμήμα των πολιτικών δικαιωμάτων τους.

Η σπείρα των μισανθρώπων, την ίδια στιγμή που στρέφει τη μολυσμένη λάμα της πολιτικής ορθότητας εντός της κακοφορμισμένης πληγής της κοινωνίας, μέμφεται τα θύματά της επειδή δυσφορούν και διατυπώνουν την ανάγκη να απαλλαγούν από το πρόβλημά τους. Η κατηγορία που εκτοξεύουν εκείνοι που αποτελειώνουν τον δυτικό πολιτισμό και σβήνουν τα έθνη της Δύσης από τον χάρτη είναι ότι οι ίδιοι οι λαοί στρέφονται εναντίον των «δυτικών αξιών», προκρίνοντας «πολιτικά μη ορθές» λύσεις! Λες και βασική αξία της Δύσης είναι η αυτοκατάργησή της διά της παράδοσης εξουσίας, χώρου, πόρων και δικαιωμάτων σε εχθρούς, επιδρομείς, επήλυδες και σε όλους όσοι σχεδιάζουν τη μετατροπή των πολιτών σε ανδράποδα.

Είναι αλήθεια ότι αυτή η Ευρώπη δεν έχει κανένα μέλλον και επίσης είναι αλήθεια ότι όσοι πιστεύουν ότι αξίζει στη γηραιά ήπειρο να ζήσει οφείλουν να δώσουν αυτό που χρωστούν: μια μάχη υπέρ βωμών και εστιών. Ο πόλεμος, ούτως ή άλλως, έχει αρχίσει και οι οπλίτες και οι αξιωματικού της αντίπερα όχθης βρίσκονται εντός των πυλών.
Παναγιώτης Λιάκος
http://www.dimokratianews.gr/content/68501/i-eyropi-den-ehei-kanena-mellon