Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Με οπλισμένα αεροπλάνα οι τουρκικές παραβιάσεις

Σχηματισμός αποτελούμενος από έξι τουρκικά αεροσκάφη και ένα μεμονωμένο αεροσκάφος τύπου CN-235, εισήλθαν την Τετάρτη στην περιοχή του Βορείου και Νοτιοανατολικού Αιγαίου και πραγματοποίησαν τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και δύο παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.
   
«Oλα τα αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δύο ήταν οπλισμένα, αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ.
Στις 16 Αυγούστου είχαμε παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου στο Βόρειο, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οπως ανέφερε το ΓΕΕΘΑ: " σχηματισμός (6 τουρκικά αεροσκάφη) και 1 CN-235, πραγματοποίησαν 3 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 2 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. 2 από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Αντιστοίχως 1 σχηματισμός (6 τουρκικά αεροσκάφη) και 1 CN-235 πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 1 παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου παραμονή του 15αύγουστου στο Βόρειο Αιγαίο. 2 από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν.

Και μια ημέρα πριν, στις 13 Αυγούστου 1 σχηματισμός (6 τουρκικά αεροσκάφη), πραγματοποίησαν 1 παράβαση των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 1 παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου. 2 από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.


briefingnews.gr