Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Τον έπνιξαν οι ενοχές. Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών απο τα στρατόπεδα εκπαίδευσης και την προμήθεια όπλων απο την Τουρκία.


Σε δάκρυα ξέσπασε ο Ταγίπ Ερντογάν στο τηλεοπτικό πλατό στη διάρκεια ζωντανής εκπομπής της τουρκικής τηλεόρασης
όταν διαβάστηκε το γράμμα ανώτατου στελέχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Αιγύπτου προς την 17χρονη κόρη του, η οποία έχασε τη ζωή της στη βία που συνταράσσει τη χώρα.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός μίλησε για τη δίκη του κόρη, λέγοντας ότι του είχε αφήσει ένα σημείωμα ζητώντας του να «αφιερώσει και σε εκείνη ένα βράδυ», αλλά λόγω δουλειάς δεν τα κατάφερε, και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τους λυγμούς του μπροστά στις κάμερες του δικτύου Ulike TV.
Η επιστολή που αναγνώσθηκε στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής ανήκει στο υψηλόβαθμο στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ αλ-Μπαλτάζι και απευθύνεται στην 17χρονη Άσμα, την κόρη του που φέρεται να σκοτώθηκε κατά την έφοδο των δυνάμεων καταστολής στις καθιστικές συγκεντρώσεις των Αδελφών Μουσουλμάνων στο Κάιρο.

Ο Ερντογάν συγκινήθηκε ειδικά από τη στιγμή που ο Αλ-Μπαλτάζι γράφει ότι δεν είχε την ευκαιρία να μιλήσει για όσα ήθελε με την έφηβη κόρη του, και αναφέρθηκε στα τα δικά του παιδιά. «Δεν έχω χρόνο να μοιραστώ με τα παιδιά μου. Επιστρέφω σπίτι μία ή δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα και μου λείπουν. Βλέπω τα δικά μου παιδιά στο γράμμα» ανέφερε.