Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

6 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έσπειραν τον τρόμο στους Φούρνους

 ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ!
Toυρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το ελληνικό έδαφος πριν από λίγο μεταδίδεται από την περιοχή των Φούρνων.
Συγκεκριμένα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη κρούσης στόχων εδάφους F-4E Terminator πραγματοποίησαν εικονική προσβολή στην περιοχή των νήσων Φούρνων από υψόμετρο 1300 μέτρων προκαλώντας τον τρόμο σε τουρίστες και παραθεριστές που έβλεπαν τα τουρκικά μαχητικά να περνάνε επάνω από τα νησιά στις 11.28

Άλλα 2 μαχητικά F-16, παρακολουθούσαν την πορεία των tess;arvn αεροσκαφών κρούσης από μεγαλύτερο ύψος προστατεύοντάς τα από τυχόν προσπάθεια αναχαίτισης των ελληνικών μαχητικών που έσπευδαν στην περιοχή.
Τα αεροσκάφη αποχώρησαν στις 11.31 από το FIR Aθηνών.
Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του μορατόριουμ που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο χωρών, δηλαδή της αποχής από στρατιωτικές ενέργειες της μίας ή της άλλης πλευράς.
Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ στην οποία αναφέρεται ότι:
"Σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 4 F-4 και 2 F-16, εισήλθε στις 11:13 στο FIR ΑΘΗΝΩN μεταξύ Σάμου και Χίου και στις 11:28 τα 4 F-4 του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν ν.Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων στα 4000 πόδια. Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR  ΑΘΗΝΩΝ στις 11:31.
Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr