Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Άρχισε να καταρρέει το πολεμικό ναυτικό. Το σαμποτάζ κατα των Ε.Δ άρχισε να αποδίδει σε καιρό ειρήνης παρακαλώ…

Ενα μηχανικό πρόβλημα σε υποβρύχιο του στόλου μας το οποίο έπλεε κοντά στις ακτές της Κρήτης κινητοποίησε την ναυτική βάση της Σούδας.
Το υποβρύχιο έπλεε σε αρκετά ρηχά νερά και για αυτο μόλις παρουσιάστηκε το μηχανικό προβλημα ο κυβερνήτης ζήτησε την συνδρομή ρυμουλκών απο την Σούδα. Πηγές του Πολεμικού Ναυτικού δεν διευκρίνησαν ποιό ακριβώς ειναι το πρόβλημα.
Υπενθυμίζουμε οτι τα υποβρύχια τυπου 209 πλέουν με ληγμένες μπαταρίες απο το 2008 χωρις κανένας απο τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας που πέρασαν απο τον Χολαργό να εχει κατορθώσει να εχει δώσει λύση στον γόρδιο δεσμό.
Το θέμα των υποβρυχίων ειχε φέρει πρόσφατα στη βουλή ο βουλευτής Β. Οικονόμου επικαλούμενος δημοσίευμα του Onalert είπε:
"Στις αρχές Απριλίου 2013 ο Αρχηγός ΓΕΝ Βαγγέλης Αποστολάκης, φέρεται να έχει δηλώσει ότι το θέμα λύθηκε και θα παραλειφθούν τελικά νέες μπαταρίες για τα υποβρύχια τύπου «209» και θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που διαιωνίζεται από το 2007! Στις 30 Μαΐου 2013 πληροφορούμαστε ότι ναι μεν πάρθηκαν αποφάσεις για σειρά ζητημάτων τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης οπλικών συστημάτων, χωρίς όμως να γίνει καμία συζήτηση για την αντικατάσταση των μπαταριών των συγκεκριμένων υποβρυχίων, χωρίς τελικά να έχει γίνει η συγκεκριμένη προμήθεια και χωρίς να υπάρχει κάποιος εμφανής τουλάχιστον λόγος για τις πρόσθετες καθυστερήσεις." (
κάντε κλικ εδώ για όλο το άρθρο)
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν οτι το υποβρύχιο εχει προσαράξει, δεν εχει υποστεί κάποια σοβαρή ζημιά και γίνεται προσπάθεια να απομακρυνθεί απο την περιοχή.

Σε ανακοίνωση του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού δήλωσε ότι το Υποβρύχιο ΠΡΩΤΕΥΣ κατά τη διάρκεια πλου εντός του όρμου της Σούδας, στη Κρήτη, και κατά την διάρκεια χειρισμών αποφυγής πλοίων, κινήθηκε πλησίον ακτών και επακούμβησε σε αρχαίο υποβρύχιο μόλο και οτι εκτελούνται ενέργειες για αποκόλληση του πλοίου και επιστροφής στο Ναύσταθμο Σούδας για λεπτομερή έλεγχο.


Πηγή φωτο - Flashnews.gr
onalert