Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Δήμαρχος της Κω προσέβαλε την ελληνική σημαία ….μια κίνηση με πολλές σημασιολογίες.

Δικηγόρος κατοχύρωσε τη σημαία της Κω γιατί δεν τον αντιπροσώπευε.
Μπλόκο στη κοκκινοκίτρινη σημαία της Κω έβαλε ένας δικηγόρος του νησιού, κατοχυρώνοντας τη στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Μεταφορών.
Η εν λόγω σημαία που ήταν ιδέα του δημάρχου Κώστα Καϊσερλή, πρωτοεμφανίστηκε τον Μάρτιο του 2012 και αποτελεί ένδειξη διαμαρτυρίας για το μνημόνιο.
Πιο συγκεκριμένα, το κίτρινο χρώμα συμβολίζει την οργή για τις καταστάσεις που βιώνουμε και το κόκκινο την αγωνιστικότητα και την επαναστατική διάθεση που χρειάζεται για να γίνουν αλλαγές.
Από την πρώτη στιγμή όμως που αναρτήθηκε προκάλεσε αντιδράσεις, με τον γνωστό δικηγόρο της Κω να είναι από τους πιο φανατικούς εχθρούς της. Πριν λίγες μέρες μάλιστα, είχε υποστείλει ο ίδιος τη σημαία από τη Δημοτική Αγορά και στη θέση της είχε αναρτήσει την ελληνική, υποστηρίζοντας ότι τα χρώματα της παρέπεμπαν στο τουρκικό σύλλογο Γαλατά Σαράι.
Ο δικηγόρος όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού όπως έγινε γνωστό, κατοχύρωσε την συγκεκριμένη σημαία και πλέον έχει το απόλυτο αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης της. Ο δήμος μπορεί κατ' εξαίρεση να την χρησιμοποιεί έως τις 30 Οκτωβρίου του 2013 και πάντα πιο κάτω από την ελληνική σημαία.