Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Έχουν χάσει τον έλεγχο. Πολεμικά όπλα σε κινητές γιάφκες!

Ένα φορτηγάκι γεμάτο με επιθετικά τυφέκια ΑΚ-47 Καλάσνικοφ πυρομαχικά βρέθηκε στην περιοχή του Πειραιά και το ερώτημα είναι αν συνδέεται με την τρομοκρατία ή με το κοινό έγκλημα.
Το όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε είχε κλαπεί στις 22 Ιουνίου, από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.
Γερανός το μετέφερε στο γκαράζ της αστυνομίας και όταν ανοίχθηκε διαπιστώθηκε ότι ήταν μία μιρκή αποθήκη όπλων.
Συγκεκιριμένα βρέθηκαν:

- Επτά ΑΚ-47 Καλάσνικοφ
- Ένα πιστόλι με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια
- Τέσσερις χειροβομβίδες
- Τρεις πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας
- Ένας σιγαστήρας
- Πέντε γεμιστήρες καλάσνικοφ
- 150 σφαίρες των 7,62 χλστ.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και όχι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αλλά περισσότερα θα γνωρίζουμε με την ολοκλήρωση των βαλλιστικών ελέγων προκειμένου να γίνει σαφές αν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν ή όχι.
Το λευκό βανάκι, μάρκας Renault Kangoo, ήταν παρκαρισμένο στη συμβολή των οδών Δερβενακίων και Δραγατσανίου και για να μην κινεί υποψίες οι δράστες είχαν κολλήσει στο φορτηγάκι σήμα συνεργείου καθαρισμού.
Τα όπλα ήταν επιμελώς τοποθετημένα, γρασαρισμένα και συσκευασμένα, γεγονός που ερμηνεύεται από τους αστυνομικούς ότι βρισκόταν στην φάση παράδοσης σε συμμορία κακοποιών ή ομάδα τομοκρατών, αφού έχει αποδειχθεί ότι οι τρομοκράτες παίρνουν όπλα από τους Αλβανούς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr