Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Κάπου εκεί που αναζητούν τον αλβανό καταζητούμενο σήμερα η Μοσάντ υπερκέρασε τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Διεξαγωγή επιχειρήσεων της Μοσάντ στην Ελλάδα.
Η Μοσάντ απήγαγε τον Μπρεγκέ έξω από την Ηγουμενίτσα. Για «συμμετοχή της Μοσάντ» στην απαγωγή του τρομοκράτη Μπρούνο Ο συνεργάτης του Κάρλος, Μπρούνο Μπρεγκέ «εξαφανίστηκε» το 1995 από το πλοίο με το οποίο ταξίδευε ανοιχτά της Ηγουμενίτσας. Πίσω από την «εξαφάνιση» φαίνεται τώρα ότι κρύβονταν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Μπρεγκέ, στενού συνεργάτη του Κάρλος του Τσακαλιού, λίγο έξω από το λιμάνι της Κέρκυρας, κάνει λόγο μήνυμα ανθρώπου κοντά στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες που περιλαμβάνεται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία της Stratfor. 

Ηταν 17 Ιουνίου 2011 όταν o Φρεντ Μπάρτον, αντιπρόεδρος της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών που εργαζόταν για λογαριασμό της αντιτρομοκρατίας στον Τομέα Ασφαλείας του Διπλωματικού Σώματος των ΗΠΑ, έλαβε στην ηλεκτρονική του θυρίδα ένα πολύ ενδιαφέρον email: εγκάρδιος ισραηλινός φίλος του τον ενημέρωνε ότι επικοινώνησε με πρώην συνεργάτες του που είχαν θητεύσει μαζί στη Γερμανία και την Ανατολική Ευρώπη και πως κατάφερε να συλλέξει κάποιες εμπιστευτικές πληροφορίες για τον εδώ και 17 χρόνια εξαφανισμένο Μπρεγκέ, ο οποίος εθεωρείτο σύνδεσμος της ομάδας Κάρλος με τον ΕΛΑ και τη 17Ν.
Σύμφωνα με τον εγκάρδιο φίλο, ο στενός συνεργάτης του Κάρλος μαζί με τη σύντροφό του και τη δίχρονη κόρη τους Σόνα επιβιβάστηκαν σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα στις 11 Νοεμβρίου 1995 με προορισμό την Αγκώνα, ένα ταξίδι που διαρκούσε 15 ώρες. Οταν το πλοίο έδεσε στο λιμάνι, οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες, σε αντίθεση με τη σύντροφο και την κόρη του, δεν τον άφησαν να αποβιβαστεί από το πλοίο καθώς ήταν καταχωρημένος στην «κόκκινη λίστα» με τα ανεπιθύμητα πρόσωπα. Ετσι, ο Μπρεγκέ αναγκάστηκε να παραμείνει στο πλοίο, το οποίο πήρε τον δρόμο της επιστροφής. «Οι Ιταλοί ενημερώθηκαν για την παρουσία του Μπρούνο στο φέρι από την Ελληνική Αστυνομία. Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες τον περίμεναν στην Ηγουμενίτσα για να τον συλλάβουν. Προφανώς οι Ελληνες δρούσαν για λογαριασμό των γαλλικών Αρχών», αναφέρει ο εγκάρδιος φίλος και εξηγεί ότι από το 1994 για μεγάλα χρονικά διαστήματα ο τρομοκράτης ζούσε στην Πέρδικα, ένα μικρό χωριό κοντά στην Ηγουμενίτσα, εν γνώσει και υπό την προστασία των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Μετά τη σύλληψη του Κάρλος, ο Μπρούνο πέρα από την Ελλάδα, ταξίδευε στην Ιταλία και την Αυστρία. Στο μήνυμα ο ισραηλινής καταγωγής πληροφοριοδότης επισημαίνει ότι τα προβλήματα του Μπρεγκέ άρχισαν όταν οι Ελληνες και οι Γάλλοι ανακάλυψαν ότι ήταν διπλός κατάσκοπος.
«Ενώ οι Ελληνες τον περίμεναν στο λιμάνι για να τον συλλάβουν, ομάδα ισραηλινών κομάντο με τη συνοδεία πολεμικού πλοίου και ελικόπτερου, που είχαν λάβει μέρος σε αποστολή κοντά στην Κύπρο, έλαβαν εντολή να "αποσπάσουν" τον Μπρούνο πριν φτάσει στο λιμάνι. Τον πήραν 17 λεπτά πριν την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας», αναφέρει ο φίλος με τις επαφές στη Μοσάντ.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση του Μπρεγκέ συνοδεύτηκε από φήμες για την εμπλοκή πλοίου του ΝΑΤΟ στην επιχείρηση απαγωγής του. «Δεν είναι αλήθεια», λέει ο Ισραηλινός. «Υπήρχαν κάποια άτομα σε ευρωπαϊκά λιμάνια που παρουσιάζονταν ως αξιωματικοί του ΝΑΤΟ, αλλά ήταν από τη Μοσάντ και τις υπηρεσίες πληροφοριών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Στελέχη της Μοσάντ που ήταν υπήκοοι ευρωπαϊκών χωρών παρίσταναν τους "αξιωματικούς του ΝΑΤΟ" σε πολλές προηγούμενες αποστολές ανά τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης και της Μέσης Ανατολής», σημείωνε ο Ισραηλινός στην ενημέρωσή του προς τον αντιπρόεδρο της Stratfor.

Στην Κούβα μέσω Βουδαπέστης
Για την εξαφάνιση του Μπρούνο Μπρεγκέ υπάρχουν διάφορα σενάρια, σύμφωνα με τα εμπιστευτικά μηνύματα που αποκτήθηκαν από τα Wikileaks. Ο ισραηλινός πληροφοριοδότης - φίλος του αντιπροέδρου της Stratfor αναφέρει ότι άλλες εκδοχές της ιστορίας είναι να απήχθη ο Μπρούνο από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες σε μια επιχείρηση «με χορηγό το Παρίσι» ή να κρύφτηκε στο φέρι και μετά πιθανώς να ξέφυγε - σενάριο που χαρακτηρίζεται παράλογο καθώς οι Ελληνες έψαξαν εξονυχιστικά το πλοίο. Οπως όμως φαίνεται από το περιεχόμενο του μηνύματος, η πλέον πιθανή εκδοχή για την εξαφάνιση του τρομοκράτη είναι η συμμετοχή τής Μοσάντ: «Μετά την παράδοση του Μπρούνο από τους Ισραηλινούς στους Αμερικανούς σε ένα φιλικό λιμάνι, μεταφέρθηκε στην Ουγγαρία. Μόλις έμαθα ότι ο Μπρούνο έφυγε από τη Βουδαπέστη με νέα ταυτότητα στα τέλη του 1997» γράφει ο φίλος τού αντιπροέδρου με τις επαφές στη Μοσάντ και επισημαίνει ότι ο πλέον πιθανός προορισμός ήταν η Κούβα. «Μια απόδειξη ότι το 1996 ήταν ακόμα ζωντανός ήταν το γεγονός ότι ο "καθοδηγητής" του, ο ελβετός Ναζί Φρανσουά Γκενούντ, επίσης τον αναζητούσε. Ο Φρανσουά είχε πληροφορίες από πρώην αξιωματικούς της Στάζι με επαφές στις ουγγρικές μυστικές υπηρεσίες ενώ συνδεόταν και με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν που φρόντιζε για τον Μπρούνο όταν ήταν στις αραβικές χώρες» αναφέρει ο Ισραηλινός. «Αν είναι αλήθεια ότι έφυγε για Κούβα και είναι ακόμα ζωντανός θα πρέπει να είναι 62 ετών σήμερα» καταλήγει ο εγκάρδιος φίλος του αντιπροέδρου της Stratfor στο μήνυμά του τον Ιούνιο του 2011.

tanea.gr

alithiastofos