Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Γιαννιώτης από... ατόφιο χρυσάφι: “Αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες”

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου βγήκε εκτός μεταλλίων στα τελευταία 400 μ. αλλά στο Παγκόσμιου της Βαρκελώνης ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε την... κορυφή, την οποία και αφιέρωσε σε όλους τους Έλληνες.
Δόξασε για μια ακόμα φορά την Ελλάδα. Ο Σπύρος Γιαννιώτης θριάμβευσε στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βαρκελώνη, παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο.

 Ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής διατήρησε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν δύο χρόνια στη Σανγκάη και εξασφάλισε το πέμπτο του μετάλλιο στις τελευταίες τέσερις διοργανώσεις, τερματίζοντας μπροστά από τον Γερμανό Τόμας Λουρτς και τον Τυνήσιο Ουσάμα Μελούλι.
Ο Έλληνας πρωταθλητής που πνίγηκε στις αγκαλιές των ανθρώπων της ελληνικής αποστολής που ήταν στην παραλία της Μπαρτσελονέτα και παρακολουθούσαν την προσπάθειά του, αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο Σπύρος Γιαννιώτης στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ήθελε να το κάνει ένα χρόνο νωρίτερα στους Ολυμπιακούς αγώνες.
“Απίστευτο, αλλά αληθινό! Ήταν μια πολύ καλή μέρα για μένα. Ήταν μια τρελή κούρσα, ιδιαίτερα στα τελευταία 2.5 χιλιόμετρα. Πήγα με μυαλό και ψυχή, συναισθανόμενος αυτό που είχα χάσει πέρυσι στους Ολυμπιακούς. Αφιερώνω την επιτυχία μου αυτή στον προπονητή μου το Νίκο Γέμελο, που είναι πάντα κοντά μου, στους γονείς μου και φυσικά σε όλους τους Έλληνες. Αυτό που ήθελα να τους αφιερώσω πέρυσι, το κάνω ένα χρόνο μετά”.
newsit