Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

«Mικρό Φανάρι» η Αποστολική Εκκλησία της Κρήτης! Και γιατί να το κρύψει άλλωστε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών; Κάτι παραπάνω θα ξέρει...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης!



Ο μητροπολίτης Σασίμων στα Ιεροσόλυμα...

Για να μην αισθανθεί την παραμικρή έλλειψη του τουρκικού στοιχείου ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης
κατά την επίσκεψή του στα Χανιά, οι τοπικές αρχές φρόντισαν να μετατρέψουν την ένδοξη γενέτειρα του Βενιζέλου σε τουρκοκρατούμενη πόλη.
Ενδεικτικά, διαβάστε τις παρακάτω ενέργειες:






Τα ανωτέρω είναι απαίτηση φόρου τιμής για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Κρήτης από τον Οθωμανικό ζυγό και επιβράβευση των θυσιών του αδούλωτου κρητικού λαού;

Ή μήπως είναι προάγγελος μελλοντικών δεινών;

Υ.Γ. 1: Όλως τυχαίως, στο Παρίσι καλεί ο Ολάντ τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, για να συζητήσουν διεθνή θέματα (βλ.
defencenet.gr, 20/08/2012).

Υ.Γ. 2:
Ο Πατριάρχης του Γένους στο «μικρό Φανάρι»...γιατί κάτι παραπάνω θα ξέρει ο μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών!

Υ.Γ. 3: Στις 24.08.2012 ο μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου σε ανακοίνωσή του προσπαθεί να καταθέσει τα γενόμενα στο πρόβλημα των σχέσεων του Νίκου Καζαντζάκη με την Εκκλησία και «ειδικότερα τα θρυλούμενα περί αφορισμού και μη ενταφιασμού από την Ορθόδοξη Εκκλησία του μεγάλου διανοούμενου και στοχαστή...». Για την Ιστορία υπενθυμίζουμε δήλωση του συγγραφέα, ο οποίος έλεγε «είμαι Κρητικός, δεν είμαι Έλληνας» και έγραφε προς τον Πρεβελάκη: «Μισώ και σιχαίνομαι την Ελλάδα και τους Έλληνες, την ξεπλυμένη ράτσα την φελάχα, μισώ την Ρωμιοσύνη» («Ελεύθερη Ώρα», 02.12.2007).