Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ολγα Κεφαλογιάννη: Στόχος η ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας με Τουρκία.

Στόχος μας είναι η ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας με την Τουρκία, με αμοιβαίο όφελος, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου ΝΤV.
«Η Ελλάδα», τόνισε η υπουργός, «θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Τουρκία για το θέμα των θεωρήσεων» και χαρακτήρισε «πρώτο βήμα» τις διευθετήσεις που αποφασίστηκαν στις αρχές του καλοκαιριού για τη διευκόλυνση της έκδοσης θεωρήσεων.
«Το πρώτο βήμα είναι πάντοτε πολύ σημαντικό και έχουμε ήδη πραγματοποιήσει ένα πρώτο πετυχημένο βήμα», συμπλήρωσε η κ. Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα κινείται στο πλαίσιο των διαδικασιών της συνθήκης Σένγκεν. «Η Ελλάδα», σημείωσε, «είναι η πρώτη χώρα που παρείχε διευκολύνσεις στους Τούρκους πολίτες και βλέπω ότι είχαμε σημαντικά αποτελέσματα».
«Πολλοί Τούρκοι επισκέπτονται την Ελλάδα και πολλοί Έλληνες την Τουρκία. Όλοι λένε ότι περνούν καλά. Μπορούμε να αυξήσουμε αυτές τις επισκέψεις. Επίσης, μπορούμε να προσφέρουμε "κοινά πακέτα" για τουρίστες από μακρινές χώρες, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Κορέα... Γι' αυτό βρίσκομαι, σήμερα, στην Τουρκία. Πιστεύω ότι, αν ενώσουμε τις προσπάθειες μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια "win-win situation"», εκτίμησε η υπουργός Τουρισμού στις δηλώσεις της στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο.
 Κείμενο naftemporiki.gr
Εικόνες δικιές μας.