Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

"Υπόγειος διάλογος" Τουρκίας-Ισραήλ. Τον ...παρακολουθεί κάποιος από την Αθήνα;

Eπιμένει στην ικανοποίηση των τριών όρων ως προϋπόθεση για την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν.
  Η κίνηση της επαναφοράς των όρων σημαίνει ότι - όπως έγραψε το On Alert - υπάρχει κάποιος ''υπόγειος'' διαλογος ή ενδιαφέρον από κάποιους τρίτους για αποκατάσταση σχέσεων. Το τελευταίο το επιβεβαίωσε και ό ίδιος ο κ Ερντογάν.
Συγκεκριμένα η εφημερίδα Aksam αναφέρει ότι ο κ.Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουκρανία τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει να απολογηθεί για το Μαβί Μαρμαρά και να άρει τον αποκλεισμό της Παλαιστίνης αν θέλει να εξομαλυνθούν οι σχέσεις του με την Τουρκία- ο τρότος όρος είναι η αποζημίωση για τα θύματα.
Ο κ Ερντογάν υπογράμμισε - κατα την εφημερίδα- ότι το Ισραήλ πρέπει οπωσδήποτε να ικανοποιήσει τους τρεις όρους τις Τουρκίας και κάλεσε τις τρίτες χώρες να μην μπαίνουν στον κόμπο διαμεσολάβησης μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ εκτός αν μπορέσουν και πείσουν το Ισραήλ να ικανοποιήσει τους όρους της Τουρκίας.

Κατά μία
εκτίμηση οι όροι που θέτει ο Ερντογάν είναι απαγορευτικοί για να υπάρξει προσέγγιση Τουρκίας-Ισραήλ. Επειδή όμως στην διπλωματία και ειδικά στην μυστική ποτέ κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά συζητείται, καλό θα είναι να "έχουμε το νου μας".
greeknation.blogspot.gr