Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Νέα εποχή και βάναυσα όπλα για τον λαό.(ΒΙΝΤΕΟ)

Τη χρήση ενός υπερηχητικού όπλου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας. Το εν λόγω όπλο αμερικανικής κατασκευής, γνωστό και ως «Ακουστική Συσκευή Μεγάλης Εμβέλειας (LRAD)», εκπέμπει ήχους που προκαλούν αφόρητο πόνο σε όσους βρίσκονται κοντά στον πομπό.
Το LRAD παράγει εκκωφαντικούς θορύβους έως και 150 ντεσιμπέλ σε απόσταση ενός μέτρου. Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας αναφέρει πως η συσκευή θα χρησιμοποιηθεί και για τη μετάδοση προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους διαδηλωτές.

 
Σύμφωνα με το BBC, το νέο όπλο καταστολής θα τοποθετηθεί σε σκάφη στον Τάμεση στο Γουεστμίνστερ και όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας η χρήση του αποσκοπεί στο «να διαφυλάξει την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων».
 Σημειώνεται πως η συσκευή έχει χρησιμοποιηθεί ενάντια στους Σομαλούς πειρατές, αλλά και στο Ιράκ. Το LRAD αποτελεί το νέο όπλο τόσο του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, όσο και πολλών αστυνομικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο.

«Ο στρατός συμβάλει με τον εξοπλισμό του στην προσπάθεια της αστυνομίας για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας.

Εν τω μεταξύ, η βρετανική αστυνομία συνέλαβε και ανακρίνει δύο άνδρες, 31 και 52 ετών, μετά τον εντοπισμό εκρηκτικών υλών σε ένα γκαράζ, στην πόλη Τσέλτναμ στη νοτιοδυτική Αγγλία. Οι αρχές εκκένωσαν περίπου 100 σπίτια τα οποία βρισκόντουσαν περιμετρικά του κτιρίου που εντοπίστηκαν τα εκρηκτικά.

«Προς το παρόν δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να άρουμε τον περιορισμό πρόσβασης» στη συνοικία της πόλης Τσέλτναμ όπου βρίσκεται το γκαράζ, δήλωσε ένας αξιωματικός.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες φέρονται «να ετοίμαζαν κάποια τρομοκρατική ενέργεια». Στο Τσέλτναμ βρίσκεται το κέντρο επικοινωνιών των βρετανικών μυστικών υπηρεσίων GCHQ.