Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Άνεργοι με τα ανάλογα προσόντα θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα.

Άμεση λύση στο ζήτημα της ανάληψης της δασοπυρόσβεσης από τουρκικές εταιρείες έδωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος, ξεκαθαρίζοντας ότι θα αποκλειστεί οποιαδήποτε πιθανότητα να πετάξουν ελικόπτερα τουρκικών συμφερόντων πάνω από την Ελλάδα.
Το όλο θέμα προέκυψε μετά την απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να καταφύγει στην Υπηρεσίας Συντήρησης και Εφοδιασμού του ΝΑΤΟ (NAMSA) για την ανάδειξη αναδόχου με αντικείμενο την μίσθωση 12 ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό.

 Αντιθέτως, σπαταλήθηκαν πολύτιμοι πόροι αφού η NAMSA αμείβεται προκαταβολικά για να διεξάγει τον διαγωνισμό με αποτέλεσμα η ελληνική κοινή γνώμη να ενημερώνεται σήμερα από τουρκικές εφημερίδες ότι στο διαγωνισμό αναδείχθηκε μειοδότης εταιρεία τουρκικών συμφερόντων, προφανώς με την έμπρακτη συνδρομή της MIT, η οποία στο πλαίσιο του διευρυμένου ρόλου της έχει αναλάβει την πληροφοριακή (και όχι μόνο) υπόστηριξη τουρκικών εταιρειών που επιθυμούν οικονομική διείσδυση σε συγκεκριμένες περιοχές ενδιαφέροντος!
Η ανάληψη της δασοπυρόσβεσης από τουρκική εταιρεία μεταφράζεται σε απεριόριστη πρόσβαση των υπαλλήλων της σε διάφορα αεροδρόμια, πολλά από τα οποία είναι είτε αποκλειστικώς στρατιωτικά είτε διπλού ρόλου. Στα τελευταία σταθμεύουν πάντα στον στρατιωτικό τομέα και ανεφοδιάζονται με καύσιμα από στρατιωτικές μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας ή της Αεροπορίας Στρατού. Φαίνεται πως κάποιοι φωστήρες στην Κατεχάκη που υποτίθεται ότι είναι αρμόδιοι για την Εθνική Ασφάλεια, αγνοούν ακόμα και τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την αδιάλειπτη υπονομευτική δράση του τουρκικού κράτους κατά της χώρας μας. Φυσικά, η όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου οφείλει να αναζητήσει και να καταλογίσει πειθαρχικές ευθύνες στους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.
Συμπτωματικά(;), το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση κατά του υπηρεσιακού ΥΕΘΑ, αναφέροντας τα εξής: “Η τοποθέτηση του στρατηγού Φραγκούλη στη θέση του υπηρεσιακού Υπουργού Άμυνας απέχει πολύ από το να θεωρηθεί μια απλή υπηρεσιακή διεκπεραίωση. Ο στρατηγός Φραγκούλης έχει πάρει θέση σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξωτερικής πολιτικής, όταν προσέφερε υποστήριξη στους άνδρες των μονάδων υποβρύχιων καταστροφών που, υπερβαίνοντας κάθε έννοια υπηρεσιακής συμπεριφοράς, προκάλεσαν δημοσίως πρόβλημα στις σχέσεις της χώρας μας με γειτονικές χώρες. Ο εκ της Δικαιοσύνης προερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει ως υφιστάμενο του, έναν υπουργό ο οποίος έχει επικροτήσει την παραβίαση της νομιμότητας. Πόσο ασφαλής αισθάνεται ο ίδιος; Πόσο ασφαλείς μπορούμε να αισθανόμαστε όλοι μας;“.
Χωρίς οποιαδήποτε διάθεση υπεράσπισης του Στρατηγού, είναι τουλάχιστον αστείο για ένα πολιτικό κόμμα που λαμβάνει μάλιστα κρατική χρηματοδότηση από το υστέρημα των φορολογουμένων και διεκδικεί την είσοδο στη Βουλή των Ελλήνων να μη γνωρίζει το επώνυμο του νέου υπηρεσιακού ΥΕΘΑ και επιτίμου Α/ΓΕΣ. Εξίσου αστείο είναι να διεκδικούν λόγο σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων οι αυτόκλητοι υπερασπιστές του φυτοπλαγκτόν και του κάθε τριτοκοσμικού λαθρομετανάστη και όχι ενός ανθρώπου που ανταποκρίθηκε άριστα σε κάθε αποστολή που του ανέθεσε η Πατρίδα υπηρετώντας είτε ως ΑΚΑΜ στην Άγκυρα είτε ως Διοικητής σε Μονάδες, Σχηματισμούς και Επιτελεία, ενός ανθρώπου δηλαδή που σε περίοδο πολέμου θα έπρεπε να λάβει αποφάσεις έχοντας στα χέρια του τις ζωές χιλιάδων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών του Ελληνικού Στρατού. Γεγονός παραμένει ότι η Πολιτεία αναγνώρισε στο πρόσωπο του Στρατηγού Φράγκου τις ηγετικές ικανότητες και το ήθος που αρμόζει στη θέση και στις περιστάσεις, οτιδήποτε άλλο ρίπτεται στον πολιτικό κάλαθο των αχρήστων ή μετατρέπεται σε περιφερόμενο πτώμα στις πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού…