Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Χαμός στην βουλή! Πολέμιοι και υπέρμαχοι της ορθοδοξίας! Έλληνες προσέξτε τι θα ψηφίσετε…

- Δε σήκωσαν τα χέρια τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, εκτός της Λιάνας Κανέλλη, όπως άλλωστε συνηθίζουν
- Γραπτές δηλώσεις αντίρρησης για τον θρησκευτικό όρκο κατέθεσαν Παπαρήγα και Τσίπρας- Αρνήθηκε να μπει στην αίθουσα της Ολομέλειας ο Μίμης Ανδρουλάκης εξαιτίας της... Χρυσής Αυγής!
- Δε σηκώθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής όταν ορκίζονταν οι μουσουλμάνοι βουλευτές.
- Έναν έναν χαιρέτισε ο Π.Πικραμμένος τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Μανώλη Γλέζο
- Δημήτρης Αβραμόπουλος και Γεράσιμος Γιακουμάτος χαιρέτισαν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής
48 ώρες, τόσο θα μείνουν βουλευτές οι 300 που ορκίστηκαν σήμερα.
Δε θα πάρουν αποζημίωση και θα μείνουν στην ιστορία ως οι βουλευτές της μιας μέρας...

Όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, ο Βύρων Πολύδωρας ασκεί καθήκοντα προσωρινού Προέδρου καθώς ήταν αντιπρόεδρος στην προηγούμενη Βουλή και επανεξελέγη, σε αντίθεση με τον πρώην πρόεδρο, Φίλιππο.
Ο κ. Πολύδωρας κάλεσε τους βουλευτές να σηκώσουν τα χέρια και διάβασε τον όρκο. Μόλις τελείωσε είπε: "ΆΞΙΟΙ".

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης αρνήθηκε να μπει στην αίθουσα της Ολομέλειας και να ορκιστεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή! Έτσι, ορκίστηκε στο πρωτόκολλο.

Δεν έλειψαν και οι στιγμές αμηχανίας, αφού ο κ. Πολύδωρας βιάστηκε να καλέσει τον γραμματέα του Σώματος να συνοδεύσει εκτός της αίθουσας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Και στη συνέχεια, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος έκλεινε την τελετή με το Χριστός Ανέστη, ο προεδρεύων της διαδικασίας κάλεσε πάλι τον κ. Δήμα να συνοδεύει εκτός τον κ. Ιερώνυμο
Κατά παράδοση, οι βουλευτές του ΚΚΕ και κάποιοι του ΣΥΡΙΖΑ δε σήκωσαν τα χέρια τους τη στιγμή που διαβάζονταν ο όρκος.
Εξαίρεση η Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ και οι Μανώλης Γλέζος, Αλέξης Μητρόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Σοφία Σακοράφα και Βαγγέλης Αποστόλους από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Από την Δημοκρατική Αριστερά θρησκευτικό όρκο έδωσαν αρκετοί βουλευτές συμπεριλαμβανόμενου και του Φώτη Κουβέλη.

Κατά την ευλογία των βουλευτών, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας υποκλίθηκε στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος σταμάτησε ωστόσο πριν απ' τα έδρανα του ΚΚΕ, ανταλλάσσοντας μειδίαμα…κατανόησης με την Αλέκα Παπαρήγα.
Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξης Τσίπρας κατέθεσαν με γραπτές δηλώσεις τις αντιρρήσεις τους για τον θρησκευτικό όρκο.
Στο Κοράνι ορκίστηκαν οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές. Όταν ο Β. Πολύδωρας ζήτησε από τους βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παρέμειναν καθιστοί.

Πρώτοι στην αίθουσα, αρκετά πριν την έναρξη της ορκωμοσίας, μπήκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι, ύστερα από έναν αρχικό δισταγμό για τις θέσεις στις οποίες θα κάθονταν, εγκαταστάθηκαν στα ορεινά έδρανα της δεξιάς πτέρυγας της Βουλής. Κατά την είσοδό τους, ο γγ του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, χαιρέτησε δια χειραψίας τον υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής 'Αμυνας, Φραγκούλη Φράγκο.
Εκτός από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που χαιρέτισε τυπικά την κοινοβουλευτική τους ομάδα, επαφή με τον κ. Μιχαλολιάκο επεδίωξε μονάχα ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος υπήρξε εξάλλου διαχυτικότατος και με τον Μανώλη Γλέζο, τσιμπώντας του και το μάγουλο!

Φιλικός και διαχυτικός, κατά την είσοδό του, υπήρξε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έσπευσε να χαιρετίσει κατ' αρχήν τον Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που για πρώτη φορά κατέλαβαν μπροστινές θέσεις στην ορκωμοσία, ύστερα από την μεγάλη εκλογική άνοδο της παράταξής τους.

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
ΩΡΑ 11:45: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φεύγει από την αίθουσα. Είχε σύντομη συνομιλία με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Παν. Πικραμμένο

ΩΡΑ 11:40: Ο Αρχιεπίσκοπος δίνει το σταυρό να τον φιλήσουν. Πρώτος ο Βύρων Πολύδωρας και ακολούθησαν οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Καμμένος και Μιχαλολιάκος. Από μακριά ο κ. Ιερώνυμος ευλόγησε την κα Παπαρήγα. Το σταυρό φίλησε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
"Ευχόμαστε ότι καλύτερο και ό,τι συμφερότερο", είπε ο Αρχιεπίσκοπος
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φτάνουν στην αίθουσα της Ολομέλειας
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φτάνουν στην αίθουσα της Ολομέλειας
ΩΡΑ 11:21: Ο Βύρωνας Πολύδωρας ζητά από προσωρινό Γραμματέα Χρήστο Δήμα (βουλευτή της Ν.Δ. και γιο του αντιπροέδρου του κόμματος και απερχόμενου υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα) να συνοδεύσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην αίθουσα για αγιασμό.
ΩΡΑ 11:17: Βύρωνας Πολύδωρας διαβάζει προεδρικό διάταγμα και τις επιστολές των προέδρων των Κ.Ο. για το ποια από τις 2 περιφέρειες που εξελέγησαν προτιμούν να είναι βουλευτές:
Ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε τη Μεσσηνία αντί για τη Μαγνησία
Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε Α΄ Αθήνας αντί για Αχαΐα
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Α’ Θεσσαλονίκης αντί για Ηράκλειο
Ο Πάνος Καμμένος τον Έβρο αντί για Β’ Αθηνών.
Η Αλέκα Παπαρήγα τη Β΄ Αθηνών αντί Α’ Θεσσαλονίκης
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος την Α’ Αθηνών αντί Β΄ Αθηνών
Ο Φώτης Κουβέλης τη Β΄ Αθηνών αντί της Αιτωλοακαρνανίας.
Και αφού μπήκαν, πήγαν κι έκατσαν πάνω δεξιά, πίσω βουλευτές της ΝΔ
Και αφού μπήκαν, πήγαν κι έκατσαν πάνω δεξιά, πίσω βουλευτές της ΝΔ
ΩΡΑ 11:13: Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος κατεβαίνει από πρωθυπουργικό έδρανο και χαιρετά πολιτικούς αρχηγούς. Άντρας της ασφάλειας του δείχνει και τον Φώτη Κουβέλη που δεν τον είχε δει, ενώ νωρίτερα κατέβηκε από τα... ορεινά έδρανα και ο Πάνος Καμμένος για να τον χαιρετίσει
Γεμάτη η αίθουσα της Ολομέλειας
Γεμάτη η αίθουσα της Ολομέλειας
Και τα θεωρεία βεβαίως βεβαίως
Και τα θεωρεία βεβαίως βεβαίως
Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο να εκλεγεί το Προεδρείο της νέας Βουλής που με τον υφιστάμενο Κανονισμό απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, επτά Αντιπροέδρους, τρεις Κοσμήτορες και έξι Γραμματείς.