Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Η Η.Π.Α τα έχει καλά με την Τουρκία που η πρώτη διοικείτε από το εβραϊκό λόμπι. Αλλά το Ισραήλ δε τα έχει καλά με την Τουρκία. Ένας γρίφος για στρατιωτικούς αναλυτές και ‘εγκέφαλους’…

Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Necdet Özel για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Αρχηγού του Μικτού Επιτελείου Στρατηγού Martin Dempsey.
 Στο επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ των δύο ανδρών βρέθηκε η διμερής αμυντική συνεργασία καθώς και τα περιφερειακά προβλήματα ασφαλείας με έμφαση στις εξελίξεις στη Συρία καθώς οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες υπονομεύουν το κοινό ειρηνευτικό σχέδιο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου.

Ο Τούρκος Στρατηγός παρακολούθησε ενημέρωση από στελέχη του Πενταγώνου σχετικά με την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (IED), τακτική που εφαρμόζουν όλο και πιο συχνά οι Κούρδοι αντάρτες ενώ θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες, όπως στην 480η Πτέρυγα Πληροφοριών, Παρατήρησης & Αναγνώρισης (ISR) στην αεροπορική βάση Langley, στην 33η Πτέρυγα Μάχης που παραλαμβάνει τα F-35A της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση Eglin καθώς και το σκέντρο διοίκησης (Joint Interagency Task Force South) στην αεροπορική βάση Κey West που είχε την ευθύνη διεξαγωγής της επιχείρησης κατά του Osama bin Laden.
O Στρατηγός Özel, συνοδευόμενος από τον Τούρκο πρέσβη Namık Tan, συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Άμυνας Leon Panetta, στον οποίο έθεσε το ζήτημα της παραχώρησης Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών Reaper και Predator.