Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Η δικαιοσύνη παγκοσμίως έχει αποθρασυνθεί σε επικίνδυνο βαθμό!!! Συγκάλυψαν Εβραίους Αλβανούς και Τούρκους! To ΔΠΔ της Χάγης κατέστρεψε στοιχεία για το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων στο Κόσοβο.

Σημαντικά στοιχεία για την αφαίρεση ζωτικών οργάνων απαχθέντων Σέρβων του Κοσόβου στο λεγόμενο «Κίτρινο Σπίτι» καταστράφηκαν την περίοδο που η Κάρλα ντελ Πόντε ήταν γενική εισαγγελέας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) και με την έγκρισή της, υποστηρίζεται από το γραφείο του νυν γενικού εισαγγελέα του ICTY Σερζ Μπράμερτζ.
Η Ντελ Πόντε, σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε χθες σε ένθετο περιοδικό εφημερίδας του Βελιγραδίου, υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ και η πολιτική αποστολή του ΟΗΕ στο Κόσοβο (UNMIK) εμπόδισαν την έρευνα για την υπόθεση «Κίτρινο Σπίτι»,

 το παράνομο εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο και ότι γνωρίζει ποιος έλαβε την απόφαση να καταστραφούν στο ICTY τα αποδεικτικά στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί για τα θηριώδη εγκλήματα, επειδή ήταν σε συνεχή επαφή με το διάδοχό της στην εισαγγελία, Σερζ Μπράμερτζ.
Η πρώην γενική εισαγγελέας του ICTY είπε ότι δεν επιθυμεί να αποκαλύψει την ταυτότητα εκείνου που έδωσε την εντολή για την καταστροφή των στοιχείων, επειδή δεν ήταν δίκαιο και πρόσθεσε ότι υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης να διαλευκανθεί η υπόθεση «Κίτρινο Σπίτι». Στην παρατήρηση ότι από το 2004 είχε στα χέρια της εμπιστευτική έκθεση της UNMIK για την υπόθεση και τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν, αλλά δεν απήγγειλε κατηγορίες έως το τέλος του έτους με συνέπεια να λήξει η προθεσμία στο ICTY, η Ντελ Πόντε απάντησε ότι δεν μπορούσε να διεξάγει την έρευνα λόγω πολυάριθμων εμποδίων.

Η Κάρλα Ντελ Πόντε χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την καταστροφή των αποδεικτικών στοιχείων για την υπόθεση «Κίτρινο Σπίτι» με εντολή της εισαγγελίας του ICTY, το 2005. Σε διευκρινιστική ανακοίνωση που εστάλη στην εφημερίδα του Βελιγραδίου από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του ICTY, Σερζ Μπράμερτς, υπογραμμίζεται ότι ο αξιωματούχος έχει ήδη τονίσει πως ορισμένα στοιχεία καταστράφηκαν το 2005, όταν εισαγγελέας ήταν η Ντελ Πόντε, έγινε εν γνώσει της και ότι την απόφαση έλαβαν όσοι ήταν τότε μέλη της ηγεσίας της εισαγγελίας.

«Ο εισαγγελέας Μπράμερτς συμφωνεί ότι δεν ήταν καλή απόφαση. Ωστόσο δεν μπορούμε να μιλάμε δημόσια για μία εσωτερική διαδικασία λήψης απόφασης της εισαγγελίας» τονίζεται στην ανακοίνωση. Ο Σέρβος ειδικός εισαγγελέας για τα εγκλήματα πολέμου, Βλάντιμιρ Βούκτσεβιτς είπε ότι μόλις έγινε γνωστό ότι καταστράφηκαν στοιχεία για το «Κίτρινο Σπίτι» έθεσε στους ανακριτές του ICTY το ερώτημα γιατί έγινε αυτό.«Λάβαμε την απάντηση ότι το υλικό αυτό μαζί με στοιχεία για Σρεμπρένιτσα καταστράφηκαν στο πλαίσιο της τακτικής διαδικασίας», ανέφερε ο Βούκτσεβιτς στην εφημερίδα. Απαντώντας στις καταγγελίες της Ντελ Πόντε ο εκπρόσωπος της UNMIK, Ολίβιε Σαλγκάντο είπε σε δηλώσεις του στην ίδια εφημερίδα, ότι η UNMIK συνεργάστηκε πλήρως και σε κάθε στιγμή με ICTY και έθεσε όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες στη διάθεση του δικαστηρίου: «Το δικαστήριο έχει την ελευθερία να ερευνά όλα τα ζητήματα αρμοδιότητάς του. Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι κάποιος αξιωματούχος της UNMIK σταμάτησε την έρευνα» πρόσθεσε ο Σαλγκάντο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr