Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

"Αρνούμαστε να δεχτούμε προσβολές"

Σκληρή αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στη Χάγη για το προκλητικό εξώφυλλο της ολλανδικής εφημερίδας De Pers, που "τοποθέτησε" τουρκική σημαία σε εκκλησία στη Σαντορίνη.
Τι αναφέρει στην επιστολή του ο πρέσβης Ιωάννης Οικονομίδης Μετά το προκλητικό εξώφυλλο της ολλανδικής εφημερίδας De Pers που "ύψωσε" τουρκική σημαία σε εκκλησία της Σαντορίνης, ο πρέσβης μας στη Χάγη απέστειλε επιστολή στη διεύθυνση της εφημερίδας προκειμένου να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της Ελλάδας.
Έτσι μετά το δήμαρχο Θήρας, Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο, που αντέδρασε άμεσα, τονίζοντας ότι το εξώφυλλο προσβάλει βάναυσα την ιστορία του τόπου και προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα των κατοίκων της Σαντορίνης, έρχεται και η αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στη Χάγη.
Ο πρέσβης μας στη Χάγη Ιωάννης Οικονομίδης επισημαίνει στην επιστολή του ότι το μοντάζ της εικόνας, όπου εμφανίζεται φωτογραφία ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας με τουρκική σημαία να κυματίζει, υπήρξε ατυχής έμπνευση, διότι δημιουργεί λανθασμένους συνειρμούς.
"Επηρεάζει αρνητικά τη γνώμη των αναγνωστών σας για τη χώρα μου, αγγίζει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, τόσο για τους Έλληνες πολίτες όσο και τους πολλούς ελληνικής καταγωγής πολίτες της Ολλανδίας και εν ολίγοις, αποτελεί προσβολή για μία φίλη χώρα", σημειώνει.

Αναφέρεται ακόμα στη δύσκολη περίοδο που διανύει η Ελλάδα, καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να τιμήσει τις υποχρεώσεις της.
Επισημαίνει μάλιστα ότι η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή τροχιά συνεργασίας με όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδίας, προκειμένου να βρεθεί μία βιώσιμη λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

"Ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε θυσίες προκειμένου η οικονομία της χώρας να μπει σε ορθή τροχιά", αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει δεχθεί πολλή και σκληρή κριτική, άλλη βασισμένη σε πραγματικά στοιχεία και άλλη σε ανακρίβειες.

"Καλωσορίζουμε κάθε γνώμη, αλλά αρνούμαστε να δεχθούμε προσβολές", καταλήγει, καλώντας την εφημερίδα να σεβαστεί τις ευαισθησίες του φίλου ελληνικού λαού και να απέχει στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες που, στο όνομα ενός εφήμερου εντυπωσιασμού προκαλούν διαρκή αισθήματα πίκρας.

news247.gr