Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

"Η Θράκη θα γίνει Κοσσυφοπέδιο". "Το ξέρετε ότι στην Κομοτηνή ο πρόξενος υπηρέτησε στο Κόσοβο...

Ήταν κάποτε εμπλεκόμενος στο μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών. Παρά τα όσα ακούστηκαν εις βάρος του, ο Εφραίμ πλέον είναι τιμητής των πάντων και βάλει κατά του Αρχιεπίσκοπου και της κυβέρνησης.
 Τον ρόλο του τιμητή και του προστάτη της Πολιτείας αλλά και της κοινωνίας ανέλαβε, όπως δείχνουν οι πράξεις του, ο Εφραίμ.
Ο άμεσα εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο με τις εκτάσεις στην λίμνη Βιστωνίδα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας της Ελλάδας, λέγοντας ότι "σήμερα οι αρχιερείς και οι επίσκοποι δεν μας βλέπουν με καλό μάτι".
Επίσης, από τα κατατόπιά του, την λίμνη Βιστωνίδα δηλαδή, έστρεψε τα πυρά του και κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι σε λίγα χρόνια η Θράκη θα γίνει Κοσσυφοπέδιο.
Γενικότερα, στράφηκε κατά των πολιτικών, λέγοντας ότι αυτοί έφεραν σ' αυτή την κατάντια τον τόπο.
Όπως είπε, έστειλε γράμμα στον Αρχιεπίσκοπο και του ζήτησε να πάνε αυτός και οι Βατοπεδινοί στις 24 Μαρτίου στη Σάμο, γιατί είναι αδικία να υπάρχει εκεί βατοπεδινό μετόχι που δεν λειτουργεί.
Όμως ο αρχιεπίσκοπος αρνήθηκε να του επιτρέψει να μεταβεί στο νησί.
"Βέβαια, είπα να υποκύψω αυτήν τη φορά, για να μην αρχίσω καινούργιους αγώνες στη Σάμο, πριν τελειώσω με τους παλιούς", τόνισε ο Εφραίμ, ο οποίος στη συνέχεια επιτέθηκε και κατά και κατά του τοπικού μητροπολίτη.
"Στη Σάμο βοηθούσαμε ένα μοναστήρι... του έδωσα χρήματα, του έδωσα και μετρητά. Μαθαίνω ότι πήγε στον μητροπολίτη και εκείνος του είπε να μην παίρνει χρήματα από τον Εφραίμ, γιατί θέλει να κάνει προτεκτοράτο στη Σάμο...", ανέφερε.
Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο πρώην νομάρχης Ξάνθης, Γ. Παυλίδης γιατί εναντιώθηκε στα σχέδιά του.
"Να φύγουν οι καλόγεροι από εδώ", έλεγε. "Ε, τότε ας έρθουν αυτοί με το κόκκινο το φέσι εδώ. Τώρα μαθαίνω", συνέχισε, «ότι η Μητρόπολη Ξάνθης κάνει, λέει, συμμαχία με τον μουφτή και εναντιώνεται κατά των χιλιαστών...».
Τέλος, επιτέθηκε και στην κυβέρνηση, για τη Θράκη.
"Το ξέρετε ότι στην Κομοτηνή ο πρόξενος υπηρέτησε στο Κόσοβο και μετά τον έφεραν εδώ. Δυστυχώς λέω ότι σε μερικά χρόνια θα γίνετε Κοσσυφοπέδιο, με τον πρόξενο να οργώνει την περιοχή".

news247.gr