Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Βατικανό και Σιωνισμός αλληλο-καλύπτονται και αυτό- απαλλάσσονται για την σταύρωση του Χριστού. Αμ’δε…

Με τον  Καρδινάλιο Ταρσίτσιο Μπερτόνε, Γραμματέα του Κράτους της Αγίας Έδρας, και τον Αρχιεπίσκοπο Δομίνικο Μαμβέρτι, Γραμματέα επί των Σχέσεων με τα Κράτη, δηλαδή Πρωθυπουργό και Υπουργό επί των Εξωτερικών αντίστοιχα, συναντήθηκε στο Βατικανό την προηγούμενη Δευτέρα, ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Άβιγδορ Λίμπερμαν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τύπου του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών.Ο ΥπΕξ Λίμπερμαν ανέφερε ότι η προ εβδομάδος δήλωση του Πάπα Βενεδίκτου του ΙΣΤ΄, σύμφωνα με την οποία εβραϊκός λαός απαλλάσεται κάθε συλλογικής ευθύνης για τη Σταύρωση του Χριστού, αποτελεί δήλωση ιστορικής σημασίας, η οποία θα έχει επίδραση στις σχέσεις των δύο θρησκειών και στις διαδικασίες συμφιλίωσης και ειρήνης ανά τον κόσμο.

Ο κ. Λίμπερμαν ζήτησε από τους δύο Βατικανούς αξιωματούχους να μεταφέρουν στον Πάπα Βενέδικτο τον ΙΣΤ΄ τις ευχαριστίες όλων των Ισραηλινών και συνόλου του εβραϊκού λαού για τη διόρθωση του ιστορικού αυτού λάθους, για το οποίο ο εβραϊκός λαός υπέφερε για αιώνες. Ο ΥπΕξ κάλεσε επίσης το Βατικανό να καταδικάσει κάθε εκδήλωση απονομιμοποίησης του Ισραήλ ανά τον κόσμο, σύμφωνα πάντα με την ανωτέρω ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο ΥπΕξ Λίμπερμαν και οι αξιωματούχοι της Αγίας Έδρας συζήτησαν διμερή και άλλα ζητήματα. Ο κ. Λίμπερμαν ευχαρίστησε τον Γραμματέα του Κράτους Καρδινάλιο Μπερτόνε για τη δίκαια θεώρησή του ως προς την Ισραηλο-Παλαιστινιακή διένεξη, και προσέθεσε ότι η ηθική φωνή του Βατικανού είναι καθοριστικής σημασίας για τις διεθνείς προσπάθειες παρεμπόδισης του κινδύνου που το Ιράν θέτει στην παγκόσμια ειρήνη.