Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Βολές Ιερωνύμου για το "1821" του ΣΚΑΪ. Μίλησε για ύποπτα κέντρα...

Στους αγώνες και τα ιδεώδη των Ελλήνων, κατά την Επανάσταση του 1821, μίλησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πατριωτικός 'Ομιλος απογόνων αγωνιστών του '21.
"Σιγά, σιγά, μόνοι μας, με την αδράνειά μας, με την απερισκεψία μας ή και με την ατολμία μας, τα αφήνουμε να διαγράφονται από τη ζωή μας και τα αποτελέσματα είναι φανερά", ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος, ενώ σχολίασε την τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται σχετικά με την επανάσταση του '21, επισημαίνοντας σημαντικές παραλείψεις.
"Και όλα να τα σβήσουν και όλα να τ' αλλάξουν, η ιστορία έρχεται και αποκαθιστά την αλήθεια από μόνη της, γιατί οι πέτρες, τα χειρόγραφα, το αίμα, τα χώματα, είναι αυτά που μιλούν και δίνουν τη δική τους μαρτυρία", υπογράμμισε ο κ. Ιερώνυμος.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ιστορικός και συγγραφέας, Σαράντος Καργάκος, ο οποίος σημείωσε ότι "το '21 παραμένει το μεγάλο σχολείο του απροσκύνητου ήθους".

    "Εάν δεν μπορούμε να φανούμε ανώτεροι των προγόνων μας, τουλάχιστον ας μη φανούμε κατώτεροί τους", τόνισε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ομίλου, Κωνσταντίνος Πλαπούτας.
Επισήμανε το γεγονός ότι διάφορα κέντρα "δρουν συστηματικά όχι για να προβάλλουν, αλλά για να προσβάλουν την επανάσταση", υπογράμμισε ότι "επιχειρείται ένα "κατέβασμα" του χθες για να μη φαίνεται το δικό μας νανικό ανάστημα σήμερα" και έκανε λόγο για "προσπάθεια να σβήσει το πατριωτικό αίσθημα για τη νεολαία".