Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Aποκαλύψεις, για τη στήριξη του οργανωμένου εγκλήματος κατά των ορθοδόξων στα βαλκάνια, από τις HΠΑ.

H διαδικτυακή εφημερίδα Global Post δημοσίευσε μια αποκαλυπτική έρευνα για την στήριξη που παρείχε η Ουάσινγκτον στο Κοσοβάρο πρωθυπουργό και πρώην οπλαρχηγό του UCK Hashim Τhaci. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι HΠΑ γνώριζαν ότι η δομή της παραστρατιωτικής οργάνωσης του UCK που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνοποίηση του Κοσοβαρικού βασίστηκε στις κατά τόπους μαφίες και φατρίες του οργανωμένου έγκληματος ενώ φέρουν μεγάλη ευθύνη και για τις παράνομες δραστηριότητες της πρώην υπηρεσίας πληροφοριών του Κοσόβου (SHIK) η οποία μετεξελίχθηκε σε εγκληματική οργάνωση.«Αμέσως μετά τον πόλεμο του 1999, η περιβόητη υπηρεσία εξελίχθηκε σε μία άνομη οντότητα, η οποία αρχικά λειτουργούσε υπό τις εντολές του UCK και τη στήριξη των ΗΠΑ ενώ στη συνέχεια τέθηκε υπό την ηγεσία του PDK», αναφέρεται χαρακτηριστικά για τη μυστική υπηρεσία του Κοσόβου.
 Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της SHIK Kadri Veseli, άλλοτε στενό συνεργάτη του Thaci, η υπηρεσία διεξήγαγε συστηματικά δολοφονίες κατά πολιτικών αντιπάλων του Thaci ενώ δεχόταν τη βοήθεια ξένων υπηρεσιών.
Αξιωματούχος των ΗΠΑ που υπηρέτησε στη περιοχή μιλά υπό τον όρο της ανωνυμίας ότι η SHIK οργανώθηκε από τη CIA και ξέφυγε από τον έλεγχο ενώ πρώην στελεχος της SHIK που ζει πλέον στο εξωτερικό, υποστηρίζει ότι ανήκε στον αρχικό πυρήνα που εκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ και στη Γερμανία. Στο δημοσίευμα εμφανίζεται και το όνομα του Florin Krasniqi, μεγαλοπαράγοντα της αλβανικής διασποράς στις ΗΠΑ που είχε αναλάβει τη στρατολόγηση και την εξεύρεση χρηματοδότησης για τον UCK (βλ. Αλβανική διασπορά: Ο κινητήριος μοχλός του εξτρεμισμού στα Βαλκάνια).