Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Διαβρωμένες από τις ισραηλινές υπηρεσίες οι αριστερές οργανώσεις

H αντικατασκοπεία των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων προχώρησε στη συγκρότηση μιας νέας μονάδας με αποστολή τη διείσδυση και παρακολούθηση των αριστερών οργανώσεων της Δύσης που επικρίνουν τη πολιτική του Ισραήλ για το Παλαιστινιακό.
Η μονάδα, που το όνομά της παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο, σχηματίστηκε στις αρχές του έτους από το τμήμα ερευνών της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών του Ισραήλ. Ως μοναδική αποστολή έχει τη στοχοποίηση των ομάδων που ασκούν συστηματικά κριτική κατά του Ισραήλ, διαδηλώνουν υπέρ του μπουκοτάζ των ισραηλινών προιοντων ή τάσσονται υπέρ της παραπομπής στη δικαιοσύνη ισραηλινών αξιωματούχων ως εγκληματιών πολέμου.
 Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Ha’aretz, στελέχη της κυβέρνησης και αξιωματικοί των υπηρεσιών πληροφοριών θεωρούν ότι οι καμπάνιες των οργανώσεων αυτών που αμφισβητούν τη νομιμότητα και το δικαίωμα ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ σχετίζονται με “τρομοκρατικές ομάδες”.
 Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η νέα μονάδα ιδρύθηκε μετά την επίσημη έρευνα για τα αιματηρά γεγονότα στο “Στολίσκο Ελευθερίας της Γάζας”  τον Ιούνιο του 2010, όπου ισραηλινοί κομμάντος σκότωσαν οκτώ τούρκους και έναν αμερικανό πολίτη σε διεθνή ύδατα. Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι θορυβήθηκαν από το μεγάλο αριθμό εθελοντών στα πλοία, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι κάτοικοι της Ευρώπης αλλά και Αμερικανοί. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μονάδα βρίσκεται σε στενή και συχνή επαφή με το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ.