Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Οι ηρωικοί ακρίτες τιμωρούνται από το κράτος του ΔΝΤ.

Στο έλεος του θεού έχουν αφεθεί οι ελάχιστοι κάτοικοι του Αγαθονησίου. Το ταχυδρομικό γραφείο έκλεισε και τα πλοία που το συνέδεαν με άλλα νησιά ακινητοποιήθηκαν. Συχνές διακοπές ρεύματος. Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο.
Δύσκολες στιγμές ζουν οι κάτοικοι του Αγαθονησίου, καθώς έχουν απομονωθεί από την υπόλοιπη χώρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους", τα πλοία που συνέδεαν το Αγαθονήσι με τα υπόλοιπα νησιά, μετά τις 13 Φεβρουαρίου ακινητοποιήθηκαν, προκειμένου να υποστούν την ετήσια προβλεπόμενη επιθεώρηση.
Η ταυτόχρονη ακινητοποίηση προκάλεσε έντονο πρόβλημα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.
Παράλληλα, ο μοναδικός υπάλληλος του ταχυδρομείου, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχασε τη ζωή του πριν από καιρό, καθώς δεν πρόλαβε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.
Μετά τον θάνατο του υπαλλήλου δεν λειτουργεί το ταχυδρομικό γραφείο του νησιού και οι κάτοικοι δεν λαμβάνουν την αλληλογραφία τους.
Ο δήμαρχος του νησιού Ευ. Κόττορος καταγγέλλει στην εφημερίδα ότι  η έλλειψη πλοίων αλλά και υπαλλήλου για να λειτουργήσει το ταχυδρομικό γραφείο, δημιουργεί πολλά προβλήματα στους κατοίκους. Η ΔΕΗ προβαίνει σε διακοπές ρεύματος, αφού οι κάτοικοι δεν λαμβάνουν τους λογαριασμούς για να τους πληρώσουν.
Σύμφωνα με τον κ. Κόττορο, αν δεν βρεθεί λύση, ο δήμος κινδυνεύει με λουκέτο, καθώς εδώ και λίγο καιρό, λόγω ασθένειας του μοναδικού υπαλλήλου, έχει αναλάβει ο ίδιος όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες!

ΠΗΓΗ