Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

«Να διατηρήσετε τη θρησκεία, τη γλώσσα, την ταυτότητα και την ενότητά σας» Αυτά δηλαδή που μας παίρνουν, οι Τούρκοι τα διαφυλάτουν

Κομοτηνή Με τρεις προτροπές προς τη μουσουλμανική μειονότητα άρχισε την περιοδεία του στη Θράκη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Τούρκος αξιωματούχος επισκέφθηκε το μειονοτικό χωριό Αρριανά έξω από την Αλεξανδρούπολη όπου προσφώνησε τους κατοίκους «αδέρφια μου» και μετά κατευθύνθηκε στην Κομοτηνή όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη κ. Αρ. Γιαννακίδη και παρακάθησε σε γεύμα που του παρέθεσε η Συμβουλευτική Επιτροπή της μειονότητας.
Σε δηλώσεις του έστειλε τρία μηνύματα προς τη μουσουλμανική μειονότητα:
_ «Είστε ίσοι πολίτες της Ελλάδας» είπε «και έχετε λόγο σε όλα» και πρόσθεσε: «Να συμμετέχετε στην οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας»
_ «Να διατηρήσετε τη θρησκεία, τη γλώσσα, την ταυτότητα και την ενότητά σας»
_ «Μην εγκλωβιστείτε ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα της Ροδόπης» τόνισε στα μέλη της μειονότητας προτρέποντάς τους να «ανοιχτούν προς την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Στη συνέχεια ο κ. Νταβούτογλου επισκέφθηκε το Εσκί Τζαμί, το μεγαλύτερο της Κομοτηνής, τον «ψευδομουφτή» Ιμπραήμ Σερίφ και τα γραφεία της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».

Ο Τούρκος υπουργός αναχώρησε για την Ξάνθη όπου θα συναντηθεί με τον εκεί ψευδομουφτή καθώς και το μειονοτικό χωριό Εχίνος

ΠΗΓΗ